Sari la conținut

Mama a 4 gemeni la 65 de ani

Povestea pe care o vei auzi acum suna un pic incredibila. Dar tocmai de asta vreau sa v-o spun, pentru a vedea ca este foarte important sa privesti lucrurile cu optimism. Si, in acelasi timp, sa stii ce vrei.

Annegret Raunigk este insarcinata cu patru gemeni si este extrem de incantata de sarcina sa. "Mi-am dorit sa ii ofer fetitei mele de 9 ani un bebelus. S-a intamplat sa fie patru! Ce am putea face cu ceilalti?"

Sa ai 5 copii, dintre care 4 gemeni poate fi o provocare pentru oricine. In cazul de fata este insa mult mai mult de atat, intrucat Annegret Raunigk are 65 de ani. Este posibil insa sa se descurce cu brio, cu siguranta are multa experienta, crescand deja 13 copii proprii, dintre care cel mai in varsta are 43 de ani.

Iar toti acesti copii au fost crescuti in mare parte de catre mama singura, ei avand tati diferiti: 'Cel mai adesea barbatii m-au dezamagit. Dar intotdeauna mi-a placut viata alaturi de copii si toate provocarile pe care le aduce ea.'

 

Se crede ca o sarcina peste 40 de ani nu este lipsita de riscuri suplimentare. La 65 acestea sunt cu atat mai pregnante, de la preeclampsie si diabet gestational pana la nastere prematura. Dar mama este optimista: 'Acum ma simt foarte in forma, nu vad de ce ar fi ceva diferit peste 5 ani de zile.'

Sarcina a fost obtinuta prin fertilizare in vitro, procedeu care a avut loc in Ukraina, intrucat in Germania, unde locuieste Annegret Raunigk, nu este legal. Data nasterii este calculata in august, insa, ca la orice gemeni, probabil ca va fi mai devreme. 

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!