Sari la conținut

Masajul în sarcină. 5 tehnici de masaj, pentru relaxare

Sarcina vine cu modificări la nivelul corpului, dar și cu dureri. Pentru a te asigura că ai momente de relaxare în sarcină, poți opta pentru masaj. Dacă masajul este făcut corect, poate aduce chiar și beneficii pentru sănătate.

Femeile însărcinate au nevoie de un masaj de relaxare mai special, care implică anumite tehnici, precum:

Primul lucru este să te așezi într-o poziție confortabilă

Femeile însărcinate ar trebui să evite să se întindă pe spate, în timpul masajului de relaxare. Greutatea bebelușului și uterul pot comprima vasele de sânge în această poziție, iar acest lucru ar putea duce la scăderea aportului de sânge al placentei. Cea mai sigură și confortabilă poziție de masaj pentru femeia însărcinată este să se întindă pe o parte, cu perne susținându-i capul, burta și picioarele.

Masajul gâtului și al umerilor poate elimina stresul și tensiunea

În timpul sarcinii, spatele și gâtul sunt supuse tensiunii, deoarece are loc adaptarea la schimbarea centrului de greutate al corpului. De asemenea, apar dureri în zona gâtului și umerilor, dar există tehnici pentru a reduce stresul și tensiunea.

Masajul scalpului ajută, de asemenea, la relaxare

Masajul în zona scalpului se face prin mișcări circulare. Se masează scalpul, apoi se coboară, ușor, spre gât.

Masajul spatelui

Burtica poate provoca dureri de spate unei femei însărcinate, iar masajul o poate ajuta să se relaxeze și să se simtă mai confortabil. Viitoarea mămică trebuie să stea pe-o parte în timpul masajului pe spate.

Masajul picioarelor

Masajul picioarelor ajută la ameliorarea durerii, dar și a umflăturilor. Una dintre modificările care apar în corpul femeilor însărcinate este scăderea volumului sanguin. Ca urmare, circulația devine mai lentă, iar acest lucru poate favoriza apariția cheagurilor de sânge.

Ce tipuri de masaj trebuie să evite femeia însărcinată?

Masajul pe burtă. Burta este o zonă interzisă, așadar evită masarea burticii, deoarece poți pune presiune asupra ligamentelor uterine, ceea ce ar putea duce la complicații. În general, se recomandă evitarea masajelor în primul trimestru. Primele 3 luni de sarcină sunt o perioada extrem de delicată cu risc crescut de avort spontan. Unii terapeuți sunt, de asemenea, îngrijorați de faptul că fluxul sanguin crescut, în timpul unui masaj, poate dăuna viitoarei mame.

Înainte de a face un masaj, consultă mai întâi medicul în cazul în care ai vreo afecțiune medicală. Femeile însărcinate cu grețuri matinale, hipertensiune arterială, febră, dureri abdominale și alte probleme de sănătate ar trebui să evite masajul în timpul sarcinii.

Evită utilizarea uleiurilor esențiale sau parfumate. Poți folosi uleiuri sau loțiuni de masaj fără parfum.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!