Sari la conținut

Mi-a crescut piciorul!

Dupa cum vei descoperi, burta nu este singurul lucru care va creste in timpul sarcinii! Acest lucru se datoreaza partial cresterii in greutate, partial retinerii de lichide in corpul tau cand esti insarcinata.. Pentru a ajuta dezumflarea, inmoaie-ti picioarele in apa rece si tine-le in sus ori de cate ori poti .

Dar exista si un alt motiv pentru care picioarele par sa creasca in timpul sarcinii. Hormonul sarcinii, numit pe buna dreptate relaxina este responsabil pentru slabirea articulatiilor din jurul pelvisului, astfel incat copilul sa poata parcurge usor drumul prin canalul de nastere. Dar tot el este cel care slabeste si ligamentele piciorului, permitand oaselor din laba piciorului sa se indeparteze. Oasele piciorului nu cresc, singura schimbare este faptul ca ligamentele care tin aceste 26 de oase impreuna nu mai sunt la fel de „stranse” cum au fost.

Este posibil sa observi ca pantofii vor incepe sa te stranga inca din al doilea trimestru si vor fi din ce in ce mai stramti pana catre finalul sarcinii. In timp ce umflarea picioarelor dispare, in general, in aproximativ o luna de la nastere , orice marire a piciorului cauzata de relaxarea ligamentelor este permanenta. Aproximativ jumatate din mame poarta pantofi cu o jumatate sau chiar cu un numar mai mari decat au purtat inainte de a avea copii .

In general, marirea piciorului se manifesta dupa nasterea primului copil, sarcinile urmatoare avand un impact mai mic asupra marimii piciorului.

Partea buna a lucrurilor, daca exista una, este ca iti vei cumpara pantofi noi! Cumpara cateva perechi de pantofi confortabili, incapatoari pentru a-i purta in timpul sarcinii, dar fii constienta ca dimensiunea finala a piciorului tau va fi stabilita la aproximativ o luna dupa nastere. Oricum ar fi insa, nu incerca sa porti pantofii vechi care nu iti mai sunt buni! Purtarea unor pantofi stransi poate agrava inflamatia piciorului si poate provoca o serie de probleme dureroase ale picioarelor, variind de la unghii incarnate la bataturi si calusuri.

Aceste schimbari din timpul sarcinii pot explica si faptul ca femeile sunt mai supuse riscului de artrita sau durere la nivelulul picioarelor, genunchilor sau soldurilor decat barbatii. O laba a piciorului „lasata” poate duce la schimbari in modul de mers, ducand la presiune marita asupra genunchilor.

Fii pregatita mental pentru un numar mai mare la pantofi si nu uita sa mergi la cumparaturi pentru a-ti cumpara pantofi pe masura!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!