Sari la conținut

Mi-am luat o pauză de la rețelele de socializare în timpul sarcinii și a meritat!

În momentul în care am aflat că sunt însărcinată, relația mea cu social media s-a schimbat. M-am gândit că o pauză de pe rețelele de socializare să nu fie o idee chiar așa de rea.

Ideea că un copil crește în mine a schimbat modul în care vedeam rețelele de socializare. Cu toate acestea, 44% dintre femei declară că utilizează rețelele sociale și blogurile ca modalitate de comunicare cu alte mame.

Renunțarea la social media în timpul sarcinii mi-a adus numeroase beneficii. Iată câteva dintre ele:

Am încetat să îmi mai pese atât de mult

Dintr-o dată, ideea de a-mi verifica telefonul pentru a citi noile notificări a devenit lipsită de sens. Un studiu recent a constatat că femeile însărcinate pierd substanța cenușie în creier și acest lucru poate afecta dorința de a interacționa pe rețelele de socializare. Healthline explică: „Cea mai mare pierdere de substanță cenușie a fost în regiunile lobului frontal și temporal. Aceste zone ale creierului sunt responsabile pentru o varietate de sarcini, inclusiv cognitivă socială. Aceasta este abilitatea de a interacționa cu ceilalți."

În primul trimestru de sarcină, am constatat că acest lucru este complet adevărat. Căutam liniște, aveam nevoie de liniște, în loc să interacționez online cu oamenii. Mai important decât atât, eram concentrată asupra mea și a copilului meu. Este ceea ce dorea corpul meu atunci, așa că, decât să mă lupt cu el, am decis să iau o pauză de la rețelele de socializare.

Mi-am dat seama că rețelele de socializare reprezentau o sursă de stres pentru mine

În Cum să te eliberezi de stres, experții de la HealthMarkets explică faptul că stresul cronic duce la o varietate de riscuri care sunt foarte periculoase în timpul sarcinii: „Răspunsul fiziologic constant ne uzează, afectând mai multe sisteme biologice majore. Energia noastră se scurge. Corpurile noastre produc mai puține celule T care luptă împotriva infecțiilor, astfel încât sistemul nostru imunitar devine slab, ceea ce face mai ușor ca bolile să-și facă loc în viața noastră.”

Este bine să știi când corpul îți transmite semnale legate de stres. În cazul meu, simțeam că pieptul mi se strânge și că sentimentul de groază mă stăpânește.

Sarcina mi-a schimbat perspectivele în ceea ce privește social media

Nu credeam că opiniile mele și utilizarea rețelelor sociale se vor schimba în timpul sarcinii, dar fix acest lucru mi s-a întâmplat. În cele din urmă, mi-am confirmat că noi singuri decidem cât și cum permitem rețelelor sociale facă parte din viața noastră.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!