Sari la conținut

Mucus Plug (dopul de mucus) în timpul sarcinii: 4 întrebări și răspunsuri

Mucus Plug (dopul de mucus) în timpul sarcinii este un lucru absolut normal. Prin urmare, ar trebui să știi ce este și cum îl poți recunoaște. Uneori, femeile observă dopul de mucus, dar nu știu ce este și se îngrijorează rapid.

Iată 4 cele mai întâlnite întrebări despre dopul de mucus și răspunsul la fiecare:

Ce este dopul de mucus, în timpul sarcinii?

Potrivit dr. Mitchell Kramer, președinte de obstetrică și ginecologie la Spitalul Huntington din Long Island, „dopul de mucus este un sigiliu de care acționează ca o barieră între mediul vaginal, care conține bacterii și mediul steril din interiorul uterului unde se află fătul."

Mucusul protejează sarcina și fătul de bacterii și chiar acționează ca un „dop” pentru a ține la distanță bacteriile dăunătoare de uter.

Prin urmare, joacă un rol foarte important în timpul sarcinii, deoarece protejează copilul în curs de dezvoltare.

Când dispare dopul de mucus?

Dopul de mucus rămâne, de cele mai multe ori, pe lenjeria intimă.  Acest lucru se poate întâmpla în timpul sau înaintea travaliului. Cu toate acestea, dacă gravida rămâne fără dopul de mucus, nu înseamnă neapărat că este în travaliu.

Dacă dopul de mucus cade, este posibil să nu fiu în travaliu?

Travaliul poate apărea înainte sau după ce cade dopul de mucus. Dopul de mucus în timpul sarcinii este de obicei o substanță de culoare maro, cu textură gelatinoasă.

Este posibil ca dopul de mucus să nu fie îndepărtat dintr-o dată. Ar putea să se îndepărteze treptat. Majoritatea femeilor își pierd dopul de mucus înainte să li se rupă apa.

Este important să știi că dacă dopul de mucus ți-a căzut, nu înseamnă că vei intra în travaliu.

Îmi pot scoate singură dopul de mucus?

Nu trebuie să-ți scoți niciodată dopul de mucus, deoarece poți provoca o infecție. Lasă lucrurile să se întâmple natural.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!