Sari la conținut

Nașterea de băieței este mai dureroasă decât nașterea de fetițe. Care este motivul?

Nașterea naturală este una dintre cele mai de impact experiențe prin care o femeie poate trece. Deși este asociată în principal cu o experiență dureroasă, nașterea este mai mult decât atât.

Potrivit unui articol postat în revista Pediatric Research, referitor la un studiu realizat de Spitalul Clinic San Cecilio din Granada și o echipă de cercetători de la Universitatea din Granada (UGR), sexul nou-născutului poate fi un factor de influență în momentul nașterii.

Potrivit cercetărilor, nașterile de băieței sunt mai dureroase. Acest fenomen este cauzat de faptul că fetele răspund mai bine la stres. Fetele dețin o apărare antioxidantă, care este superioară băieților. Pentru o mamă, asta înseamnă un nivel mai scăzut de inflamație, precum și un travaliu, cât și o naștere mai puțin dureroase.

► Citește și: Nașterea naturală NU este atât de simplă pe cât se spune!

Oamenii de știință au evaluat 56 de femei însărcinate, în stare perfectă de sănătate. Cele 56 de femei au născut 27 de băieței și 29 de fetițe. După ce femeile au născut, medicii au descoperit că mamele de fete aveau mai puține daune ale biomoleculelor lor.

Javier Diaz Castro și Julio Jose Ochoa Herrera au fost principalii cercetători care au lucrat cu Departamentul de Fiziologie al UGR. Ei insistă că analiza lor deschide un domeniu interesant de studiu privind sexul nou-născuților și posibilii lor factori de risc, repercusiuni asupra speranței de viață și dezvoltarea bolilor.

Pe baza cercetărilor făcute de acest grup de experți, fetele au sisteme enzimatice care sunt mai mature în momentul nașterii. Acest lucru creează o barieră care previne deteriorarea celulelor. De asemenea, optimizează metabolismul celular. Cu alte cuvinte, fetițele și mamele sunt capabile să gestioneze mai eficient agresiunea pe care o implică travaliul. Prin urmare, durerile nu sunt la fel de intense ca în cazul sexului opus.

► Citește și: Proaspetele mămici descriu experiența travaliului

Multe femei însărcinate au o mare teamă de a naște natural pentru că se concentrează pe experiențele altor mămici. Nașterea nu trebuie să fie sinonimă cu durerea, mai ales atunci când primești sfaturi de la persoane care te pot ghida, cum ar fi un grup de sprijin prenatal.

Mamă, probabil că ți-e foarte frică să naști natural. Ai auzit o mie de povești și toate vorbesc despre suferință. Cu toate acestea, amintește-ți că natura este înțeleaptă și te va duce la momentul în care vei cunoaște adevărata fericire. Dragostea pe care o simți pentru bebelușul tău va fi amplificată atunci când îl vei strange în brațe. Să nu îți fie frică de naștere. Tu și copilul tău veți ști exact ce să faceți atunci când va veni momentul să vă întâlniți.

► Citește și: Nașterea naturală? „E ca atunci când ești constipată și încerci să elimini un bolovan de dimensiunile unei planete”

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!