Sari la conținut

Nu, copilul meu nu este un extraterestru! Fetița mea este o luptătoare care merită o șansă

Vezi gGalerie foto

Întotdeauna mi-am dorit să fiu mamă. Când am aflat că sunt însărcinată, am fost cea mai fericită femeie din lume. Primele trei luni de sarcină au fost pline de bucurie, curiozități și multe întrebari: Oare este băiat? Oare este fetiță? Ce nume să îi pun?

Obișnuiam să vorbim cu bebelușul nostru în fiecare zi, spunându-i că tata și mama îl așteaptă. Eram foarte încântați să mergem la consultații în fiecare lună, dar totul s-a schimbat când am intrat în luna a patra de sarcină.

În timpul acelei întâlniri, medicul ginecolog a observat ceva anormal, dar nu ne-a dat mai multe detalii.

Mi-a cerut doar să fac o ecografie 3D unde să poată observa mai multe detalii despre anatomia bebelușului. Ne-am programat la o clinică unde aveau echipamentul necesar pentru a analiza complet organele și fizionomia fătului. Când a venit ziua să mergem la consultație, eram extrem de îngrijorată.

Acea zi a fost devastatoare... am primit vestea că Helianny, fetița mea, avea deformări la nivelul mâinilor, picioarelor, ochilor, buzelor, nasului, craniului și creierului. Doar celelalte organe și coloana ei erau în regulă. Starea ei era rezultatul sindromului benzii amniotice. Ea s-a încurcat în benzi amniotice asemănătoare unor sfori în pântec. Asta i-a restrâns fluxul de sânge și i-a afectat dezvoltarea.

În timp ce plângeam necontrolat, doctorul mi-a sugerat să-i donez organele. Părea atât de crud din partea lui să-mi ceară asta într-un moment atât de tragic din viața noastră. Am părăsit cabinetul lui cu inimile zdrobite și cu visele spulberate. Eu și soțul meu am simțit o durere inexplicabilă pe care nu am mai simțit-o vreodată.

După ce am plâns mult timp, ne-am uitat unul în ochii celuilalt, ne-am îmbrățișat și am decis să păstrez sarcina – am decis să îi dăm o șansă lui Helianny. Am început imediat să căutăm alte opinii medicale, dar veștile au continuat să se înrăutățească. Aproape toți medicii mi-au sugerat același lucru, să pun capăt sarcinii, pentru că era în zadar să continui din moment ce au spus că Helianny va muri în pântecele meu sau dacă vom avea norocul, se va naște vie, dar va muri la scurt timp după naștere.

Întotdeauna am crezut în Dumnezeu și m-am agățat de credința mea necondiționată. M-am întors la ginecologul meu și i-am spus: „Voi continua această sarcină. Te rog să o gestionezi ca oricare alta”, și a făcut cum i-am cerut.

Helianny s-a născut pe 21 august 2015, la 39 de săptămâni, prin cezariană.

Primele zile au fost foarte grele. Din cauza stării mele, am putut să o văd doar după 24 de ore. Când am văzut-o prima oară pe Helianny, i-am atins fața, i-am mângâiat mâinile și picioarele. I-am spus: „Mami este aici”.

Recunosc că aspectul ei ar putea părea șocant pentru majoritatea oamenilor. Avea trei proeminențe pe cap, unde craniul ei nu era corect format. Helianny nu avea sprâncene și avea vene foarte pronunțate pe frunte care păreau să se spargă. Ochii și nasul ei erau inexistente; avea doar două orificii nazale, dar nu putea respira prin ele. Cu toate acestea, pentru mine, era frumoasă în felul ei.

După 13 zile de stat în spital, ne-am întors acasă. Din cauza problemelor ei de respirație, în primele luni de viață a trebuit să-i monitorizăm somnul în fiecare noapte.

Eu, soțul meu și soacra mea am făcut ture de trei ore, în cazul în care Helianny avea nevoie de ajutor. După câteva luni, a sosit momentul pentru prima ei intervenție. Aceeași poveste s-a repetat. Medicul anestezist a spus că nu crede că Helianny ar putea supraviețui acestei operații. Dar eram încrezătoare că fiica mea va f bine și nu m-a dezamăgit - operația a fost un succes.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că până acum totul a funcționat. Helianny are nevoie de alte intervenții chirurgicale: reconstrucție cranio-facială, proteză oculară, piramidă nazală, printre altele.

Helianny ne-a învățat să fim puternici și să fim mai buni în fiecare zi.

Uneori este imposibil să te comporți normal când oamenii se uită la noi pe stradă și o văd ca pe un extraterestru.

În ciuda tuturor acestor lucruri, încercăm să trăim o viață normală și să o includem pe Helianny în toate activitățile noastre. O ducem la zie de naștere și la diferite evenimente sociale. După toate suișurile și coborâșurile și în ciuda acestui drum lung și dificil, ne simțim binecuvântați să fim părinții lui Helianny.

Sursa
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!