Sari la conținut

Oboseala cronica in sarcina

Oboseala este o problema aproape generala in primul trimestrul al sarcinii cand exista contitii sa devina cronica. Poti tine sub contol acesta stare fiziologica combinand in mod intelept miscarea fizica si activitatile cotidiene, cu odihna.

Oboseala in cursul sarcinii este normala si face parte din simptomatologia sarcinii. Uneori cel mai bun lucru pe care il poti face este sa dai curs acestei senzatii si sa te odihnesti cat de mult se poate. Pozitia orizontala este favorabila sarcinii, pentru ca vascularizarea uterului creste considerabil, ceea ce este util si necesar sarcinii, mai ales in primele luni cand necesarul de nutrienti este esential pentrua  termina in bune conditii procesul de embriogeneza.
 
La ce sa te astepti in primul trimestru de sarcina

Oboseala cronica trece ca prin minune in al doilea trimestru al sarcinii

Dar pana in acel moment este bine sa urmezi aceste cateva sfaturi.

Culca-te devreme. Corpul tau este o uzina care functioneaza, dintr-o data la capacitate maxima si o sa mentina acest ritm vreme de noua luni. Nimic mai bun decat cateva ore de somn in plus.

Mananca sanatos. Nu este nevoie sa mananci mai mult, ai nevoie doar de 300 de calorii in plus in fiecare zi, dar este esential sa consumi alimente sanatoasa si bogate in nutrienti valorosi pentru ca doar acestia sunt capabili sa-ti aduca energia de care ai neboie si sa intretina uzina.
 
Uluitoarele transformari ale organismului in sarcina

Supra-alimentarea trebuie evitata, pentru ca accentueaza senzatia de oboseala. Mananca des, bun si putin.

Bea suficiente lichide: retentie de apa, balonarea, contipatia si uneori chiar si greturile fara leac au drept cauza un insuficient aport d elichide. Apa in cursul sarcinii este vitala. O buna hidratatare este in masura sa-ti dea energie.

Miscarea este mai mult decat necesara. Fa unele exercitii usoare in fiecare dimineata. Iti vor da energie pentru intreaga zi.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Shigeki

    Fetita mea ma face sa fiu mandra de ea in firecae zi,mai ales in parc are o fire mai mult decat energica si este foarte curajoasa la 1 an jumate cat a implinit de curand,deja se da pe topoganul ce...

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!