Sari la conținut

Perioada a treia a nasterii

Perioada de eliminare a placentei. Durata 10-15 min. In acest rastimp placenta se dezlipeste complet de pe peretii uterini.

Apar contractii usoare in rezultatul carora se elimina placenta cu membranele. Ce simtiti?

Ce sa faceti

Starea de spirit este ridicata. Atentia este atrasa de nou nascut. Rugati moasa sa-l puna la piept. Daca copilul se afla pe abdomen neteziti-l atent din josul corpului in sus, spre cap. Uitati-va in ochisorii copilului, vorbiti cu el.

Repede, veti simti iar contractii uterine. Uterul se deprinde cu noile dimensiuni. Nasterea placentei nu este dureroasa, deoarece ea este mai mica si mai moale decit copilul.

Dupa nastere, placenta va fi examinata minutios pentru a ne convinge de integritatea acesteia si a membranelor. Verificarea integritatii placentei are o mare insemnatate practica: retinerea in cavitatea uterina duce la hemoragii.

 

Citeste si

Prima perioada a nasterii

A doua perioada a nasterii

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Claudialiviadumitru

    Cele trei articole despre perioadele nasterii ar fi foarte interesante daca nu ar fi atat de incoerente. Din pacate traducerea este slaba, probabil facuta in graba si cu siguranta nerevezuita. Acest lucru face ca citirea articolelor sa fie ingreunata.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!