Sari la conținut

Pielea si sarcina

Sarcina este o perioada cu totul speciala in viata femeii, toate organele fiind supra-solicitate. Printre cele mai afectate de evolutia sarcinii este pielea. In cursul sarcinii organismul femeii este o adevarat uzina care functioneaza la capacitate maxima. Piela este unul dintre cele mai solicitate organe care trece prin cele mai spectaculoase si radicale modificari.

Daca in primele luni de sarcina stralucesti la propriu, datorita hormonilor sarcinii care cresc oxigenarea celulara, incepand din trimestrul II al sarcinii piela se resimte.

Masca de sarcina este un fenomene fiziologic care apare la toate femeile si care dispare, de la sine dupa nastere. Este vorba depre o pigmentare exagerata la nivelul fetei, care este amplificata sub efectul razelor soarelui. Masca de sarcina este efectul hormonilor care sustin sarcina si care cresc secretia de pigment din piele. Te poti proteja folosind creme cu factor de protectie solara ridicata, inclusiv in anotimpul rece.

Acneea de sarcina este tot un fenomen al hormonilor care sustin sarcina. Secretia de sebum creste in timpul sarcinii, iar acesta poate duce la acnee. Ingrijirea locala a pielii este cea mai buna solutie.

Semnele provocate de imbracaminte nu sunt in sine o problema. Dar acestea pot lasa urme. Pot produce rosaturi su invinetirea pielii. Solutia este la indemana. Poarta haine comode. In timpul sarcinii, mai ales in trimestrul II si III centrul de greutate se modifica, astfel incat ai mai putina stabilitate. Hainele stramte nu fac decat sa acentueze aceasta problema. In haine comode te poti misca mai usor, ai mai mult echilibru si toate aceste probleme dispar.

Pielea este foarte sensibila in perioada de sarcina. Pot sa apara usor iritatii, mancarimi, eruptii. Pielea este uscata si se subtiaza, mai ales in trimestrul II si III de sarcina. O alimentatie echilibrata, hidratarea corespunzatoare si folosirea unor creme si lotiuni hidratante compenseaza cea mai mare parte a acestor probleme. Trebuie sa ai mare grija ce tip de sapun folosesti, cele mai bune sunt cele naturale, organice, scrie pregnancy and baby.

Secretul tuturor acestor probleme este ingrijirea permanata si continua a pielii. Si, foarte important! Toate acestea trec dupa nastere! Sarcina usoara! 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!