Sari la conținut

Pierderea în greutate, în timpul sarcinii. Este posibil acest lucru?

Dacă sunt supraponderală în timpul sarcinii, este recomandabil să slăbesc?

Dacă ești supraponderală, ești însărcinată și vrei să slăbești, categoric nu este momentul potrivit pentru a face acest lucru! În timpul sarcinii, apar atât de multe schimbări în organism încât există o creștere naturală în greutate.

Această greutate suplimentară nu este dată doar de copilul în creștere, ci și de placenta și rezervele de grăsime care se acumulează pentru a susține sarcina, nașterea și alăptarea.

Cu toate acestea, în ceea ce privește îngrijirea medicală a femeilor care sunt supraponderale sau obeze în timpul sarcinii, Institutul de Medicină al Statelor Unite recomandă o creștere în greutate mai mică decât pentru cele care își încep sarcina cu o greutate normală.

Supraponderalitatea sau obezitatea în sarcină reprezintă un risc atât pentru viitoarea mămică, cât și pentru bebeluș. Comitetul Institutului de Medicină menționează unele complicații, cum ar fi diabetul gestațional, hipertensiunea arterială, preeclampsia și travaliul prematur.

Clinica Mayo explică, de asemenea, că bebelușii se pot naște cu greutăți și dimensiuni peste medie (macrosomie fetală), astm, tulburări congenitale, probleme cognitive, obezitate infantilă și întârziere în dezvoltare.

De ce nu este o idee bună să slăbești în timpul sarcinii?

Motivul principal este bunăstarea și sănătatea copilului. Totuși, pot exista și excepții în care medicul consideră că este necesar să mai pierzi din greutate și recomandă vizita la nutriționist.

Dacă începi să slăbești în timpul sarcinii fără îndrumare din partea unui specialist, este posibil ca bebelușul să nu primească nutrienții necesari pentru a crește sănătos. În plus, este posibil să ai un copil cu o greutate mică la naștere sau un copil care se naște devreme. Prin urmare, pierderea în greutate în timpul sarcinii nu este recomandată.

Colegiul American de Medici și Ginecologi explică, de asemenea, că dietele restrictive în timpul sarcinii pentru a pierde în greutate sau a nu avea o creștere sănătoasă în greutate pot crește riscul de deces fetal.

Prin urmare, dacă ești supraponderală încă de la începutul sarcinii, este important să ajustezi dieta la o dietă normală cu calorii, care să acopere nutrienții cheie pentru copil.

Când scăderea în greutate este foarte accentuată în această etapă sau dacă unele afecțiuni medicale, precum dezechilibrul hormonal, diabetul nediagnosticat sau o tiroida foarte activă, printre alte tulburări, provoacă o scădere în greutate considerabilă, trebuie să consulți imediat medicul.
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!