Sari la conținut

Povești de naștere: a născut acasă, sub privirile celor cinci fetițe ale sale

Vezi gGalerie foto

Scenariul nașterii implică, de cele mai multe ori, salonul unui spital, personalul specializat și, în unele cazuri, un membru al familiei viitoarei mămici – de obicei tăticul. Dar pentru Casey Teller, mămica a cinci fetițe din Virginia, lucrurile au stat complet diferit: fiind la cea de-a șasea naștere, Casey și-a dorit să nască acasă, astfel încât toate celelalte fetițe ale sale să fie martore ale venirii pe lume a micuței Talullah!

Fetițele lui Teller, Audrey – 12 ani, Ella – 10 ani, Lillian – 7 ani, Zolie – 4 ani și Zuri – 2 ani au fost fascinate să ia parte la nașterea micuței Talullah. Întreaga experiență a fost imortalizată de Rebecca Burt, fotograf de nunți și de lifestyle, care însă nu a dat înapoi când Teller i-a propus să fotografieze nașterea.
Când fotografiezi o naștere, nu poți controla povestea. Tot ceea ce poți face este să stai deoparte și să lași lucrurile să vină de la sine, a povestit Rebecca pentru Motherly.

► Citește și Povestea nașterii cu travaliul în apă, în Germania: “Spun cu mâna pe inimă că durerile s-au redus la jumătate”

Deși Teller spune despre ea că este o norocoasă pentru că are un istoric de nașteri fără probleme, a vrut să le pregătească pe fetițele ei pentru tot ceea ce se putea întâmpla mai rău, în cazul nașterii acasă: am vorbit despre faptul că lucrurile ar putea să nu decurgă conform planului și să fiu transferată la spital. În orice caz, aveam un plan pentru orice s-ar fi putut întâmpla, a spus Teller.

În privința nașterii, Teller a povestit că a avut contracții neregulate cu două zile înainte de naștere. În ziua cu pricina, la 8 dimineața a chemat moașa și, 5 ore mai târziu, Tallulah a venit pe lume.

De ce a ales să nască acasă? Fiind o familie de fete, Teller își dorește ca fetițele ei să vadă nașterea ca pe o experiență ce trebuie celebrată, și nu de care să ne temem. Mai mult, mămica le îndeamnă pe toate viitoarele mămici să ia în considerare opțiunea nașterii acasă, dacă statul le permite și dacă nașterea nu prezintă riscuri.  
 
 

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!