Sari la conținut

Pozitii de somn recomandate

Un obicei care se schimba cu siguranta in timpul sarcinii este pozitia in care dormi. Chiar daca nu vrei acest lucru, corpul iti va indica faptul ca nu vei mai putea dormi ca inainte.

De exemplu, pozitia pe burta devide din ce in ce mai incomoda. Motivul este evident - burta creste atat de mare incat daca nu faci o gaura in pat la mijloc nu mai ai cum sa dormi astfel. Astfel ca, pe la jumatatea sarcinii vei fi obligata sa o schimbi, daca ai rezistat asa de mult.

Pozitia pe spate poate fi preferata multora, insa nu este chiar indicata in sarcina. Ea creeaza nenumarate probleme. De exemplu, ea agraveaza durerile de spate, intrucat toata greutatea uterului apasa pe coloana. Dar si asupra hemoroizilor are un efect neplacut, ducand la agravarea lor. Tot pe spate va este dificil sa respirati si digestia este ingreunata. Suficiente motive ca sa incercati sa renuntati la ea.

Sunt insa situatii in care numai pe spate puteti adormi. Dar nu intinsa complet, ci, mai degraba, in pozitie la 45 de grade, ceea ce se poate obtine cu multiple perne. Aceasta pozitie este utila atunci cand suferiti de reflux gastric, acesta avand prostul obicei de a-si face aparitia mai ales noaptea. Deci probabil al 3-lea trimestru de sarcina il veti petrece domind in fund.

Cea mai buna pozitie de somn este pe o parte, cu spatele un pic curbat si cu un picior sprijinit pe o perna. Partea preferata este cea stanga. In aceasta pozitie rinichii functioneaza mai bine, ceea ce va ajuta sa scapati de picioarele sau mainile umflate, un simptom comun al sarcinii. In plus, si bebele se hraneste mai bine, intrucat nutrientii ajung mai usor la placenta.

Puteti apela la o perna pentru gravide pentru mai mult confort, insa la fel de bine va puteti descurca si fara ea. Mai ales in lunile calduroase de vara, cand orice este in plus in jurul vostru va deranjeaza.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!