Sari la conținut

Recuperarea dupa cezariana: remedii homeopatice

Un mod nemedicamentos pentru a scapa de disconfortul resimtit timp de zile bune de catre o femeie care a nascut prin operatie cezariana.

 

Multe femei care nasc prin operatie cezariana se mandresc cu recuperarea rapida dupa acest moment. Totusi, este un fapt cunoscut ca o astfel de nastere solicita organismul mai mult decat una naturala. Avand in vedere ca acum exista si un bebelus in peisaj, proaspata mamica poate avea niste zile destul de grele dupa intoarcerea de la maternitate. „Tratamentul homeopat poate ajuta la vindecarea rapida si fara probleme a cicatricii operatorii si la prevenirea si tratamentul oricarei complicatii aparute in urma acestei interventii”, spune doamna doctor Monica Spinu, medic specialist medicina de familie si competente in Homeopatie, cu care am stat de vorba despre remediile homeopate folosite de lauze pentru dupa o operatie cezariana.

 

Staphysagria in dilutia CH15 - este primul remediu de administrat in orice interventie chirurgicala, inclusiv in situatia unei epiziotomii. Ca urmare a acestor interventii chirurgicale apar dureri ascutite, taietoare sau intepatoare, agravate la repaus sau la orice fel de presiune asupra acelei zone sensibile. Se vor administra trei granule de 3-4 ori pe zi, timp de 7-10 zile, post-operator. Acest remediu va ajuta si la eliminarea gazelor abdominale incarcerate, care pot aparea dupa o nastere prin cezariana.

 

Sursa foto: csectionrecoverykit.com

 

Bellis perenis („paraluta”) - daca a fost nevoie de o interventie cezariana de urgenta, dupa esuarea unei nasteri normale (cu o trauma la nivelul organelor perineale). In acest caz, va exista o durere profunda si intensa la nivelul pelvisului. Bellis perenis este un remediu excelent pentru dureri severe, cu senzatie de ruptura, la nivelul ariei peri-uretrale a perineului. Administrarea sa va ajuta la controlul hemoragiilor ce pot aparea ca urmare a lacerarilor (sfasierilor) cervicale sau peri-uretrale. Se vor administra trei granule de 3-4 ori pe zi, timp de doua saptamani. Daca se suspecteaza o ruptura la nivelul colului sau uterului, Bellis perenis este remediul esential de administrat, inainte de interventia chirurgicala de urgenta.


Hepar sulphur – pentru cazurile cand apare o inflamatie, un abces sau o supuratie la nivelul inciziei. Cicatricea post-operatorie este foarte dureroasa, cu senzatie de intepatura si disconfort major. Femeia nu suporta sa atinga acea zona sau sa o expuna la aer rece. Hepar sulphur CH30, trei granule de trei ori pe zi, timp de 7-10 zile, impreuna cu spalaturi locale cu tinctura de Calendula (cu efect anti-septic si cicatrizant) rezolva majoritatea situatiilor usoare, necomplicate.
 

Daca in urma interventiei prin cezariana femeia are dificultati in alaptarea copilului, prin lipsa secretiei lactate (urmare a socului operator), remediul homeopatic Ricinus CH5 sau CH7, trei granule de 3-4 ori pe zi, timp de cateva zile, poate ajuta la cresterea secretiei lactate. Daca aceasta este bine instalata, se recomanda oprirea remediului, pentru a nu accentua secretia si a nu induce „furia laptelui”.

 

Pe doamna doctor Monica Spinu, medic specialist medicina de familie si competente in Homeopatie, o poti gasi la numarul de telefon 0729 165 477, la adresa de e-mail: drmonicaspinu@yahoo.com sau la cabinetul sau din Cluj-Napoca.

 

Sursa foto: wisegeek.com

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!