Sari la conținut

Rodiile, simbolul fertilitatii

Am citit odata o poveste despre o regina care nu putea sa aiba copii. Fel de fel de vraci venisera sa o ajute pe tanara regina sa ramana grea, dar nici unul nu a reusit. Intr-o zi un batran intelept ii spuse ca peste mari si tari se gaseste un fruct minunat din care daca va manca, pe indata va ramane insarcinata. Eroul povestii pleaca in calatorie si dupa multe peripetii reuseste sa ii aduca reginei un cos cu rodii, minunatele fructe rosii. Regina a ramas grea si a nascut un baietel.

Inca de pe atunci am fost fascinata de rodii si de puterea lor. Am vrut sa vad daca exista un sambure de adevar in povestea de mai sus (cred  ca era din “O mie si una de nopti”). Iata ce am aflat.

Inca din timpuri stravechi rodiile au fost venerate ca fiind un ajutor nepretuit pentru fertilitate. In multe tari rodia este un simbol al casatoriei si abundentei. Fructul a fost deseori descris in desene si mentionat in scrierile istorice ca un fruct puternic, cu beneficii uimitoare pentru sanatate, inclusiv cresterea fertilitatatii, combaterea procesului natural de imbatranire si protectia in fata bolilor.

De asemenea, rodiile sunt recunoscute pentru efectele lor afrodisiace. Se spune ca cresc dorinta sexuala si unii spun chiar ca la inceput nu a fost marul, ci ca Adam i-a dat Evei o rodie.

Functioneaza ca stimulent al fertilitatii?

Cercetarile asupra efectelor acestui fruct de-abia au inceput, insa ar fi bine sa incluzi acest fruct in dieta ta din cateva motive bine intemeiate.

Femeile au nevoie de acid folic in timpul sarcinii.  De aceea rodiile (cel mai simplu consumate sub forma de suc de rodii) sunt recomandate pentru femeile care incearca sa conceapa si femeilor care deja asteapta un copil.  Sucul de rodie are o concentratie mare de acid folic si daca bei un singur pahar pe zi vei lua doza maxima de acid folic pe ziua respectiva.

Acidul folic este important in perioadele de crestere si divizare celulara rapida, organismul necesitand in timpul sarcinii mai mult acid folic pentru a proteja bebelusul de probleme grave de sanatate. O femeie insarcinata are nevoie de un aport constant si puternic de acid folic mai ales in primul trimestru.

Daca esti deja insarcinata, trebuie sa stii ca sucul de rodie poate reduce crampele musculare cu care se confrunta multe viitoare mamici. Rodia contine o cantitate mare de potasiu, care functioneaza excelent in ameliorarea crampelor musculare.

Rodia poate de asemenea reduce riscul fatului de a avea probleme ale creirului cauzate de un flux de sange redus. Rodia contine flavonoide anti-inflamatorii, care pot ajuta vasele de sange sa ramana deschise si permit sangelui sa curga in mod corespunzator in toate zone ale corpului.

Antioxidantii, vitaminele si nutrientii gasiti in rodie au fost legati in mod pozitiv de prevenirea procesului de imbatranire si de protectia potentiala a creierului.

Acestea fiind zise, ce ar fi sa incluzi rodiile sau sucul de rodie in dieta ta zilnica? S-ar putea sa ai o surpriza mai curand decat de astepti! 

 

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!