Sari la conținut

Sarcina cu complicatii: metode naturale pentru a scapa de stres

Daca ai intrat in sarcina cu o problema de sanatate sau daca ai dezvoltat o problema in timpul sarcinii, nivelul tau de stres va fi cu siguranta crescut. Te vei gandi zi si noapte la sanatatea copilului tau si vei fi in permanenta intr-o stare de agitatie si stres. Trebuie insa sa intelegi ca ai nevoie de calm pentru a-i oferi copilului cel mai bun mediu de viata. Exista remedii naturale care te pot ajuta sa te relaxezi si sa iti recastigi calmul, in ciuda problemelor. Mai mult, linistea interioara ii va permite organismului tau sa se refaca si sa gaseasca cele mai bune resurse de vindecare. 
Alege remediile naturale care se potrivesc cel mai bine cu stilul tau de viata, cu stadiul actual al sarcinii si cu starea ta de sanatate .
 
Metode pentru eliminarea stresului si durerilor in timpul sarcinii
 
 1. Discuta despre medicamentatia ta actuala - Inainte de a trece la o abordare mai naturala, trebuie sa afli daca medicamentele tale uzuale sunt sigure sau nu pentru sarcina. De exemplu , persoanele cu lupus ar trebui sa elimine anumite medicamente pentru managementul durerii , pentru a avea o sarcina sanatoasa . Invata despre aceste restrictii. Este crucial pentru ca, daca afli la jumatatea sarcinii si afli ca este posibil sa iti fi expus copilul la riscuri legate de medicamente, atunci vei  experimenta un stres imens. 
 2. Mediteaza. Unul dintre cele mai simple moduri de a te relaxa si reduce nivelul de stres este de a medita, cel putin o data pe zi. Asigura-te ca esti in stare sa faci acest lucru intr-un mediu confortabil unde nu vei fi intrerupta. Cu alte cuvinte, ar trebui iti inchizi telefonul mobil si sa te asiguri ca ceilalti copii sau partenerul tau nu te vor intrerupe. 
 3. Fa exercitii. Desi ar putea parea din ce in ce mai greu pe moment ce data nasterii se apropie , este intotdeauna important sa continui sa faci exercitii (doar daca medicul nu ti-a recomandat repaos la pat). Exercitiile fizice simple, cum ar fi o plimbare in fiecare zi, pot ajuta la reducerea stresului. Ca bonus, multe persoane care au anumite probleme de sanatate, cum ar fi fibromialgie au raportat o reducere a durerii, atunci cand au facut exercitii fizice in mod regulat. 
 4. Masaj. Un masaj bun este una dintre cele mai bune metode de relaxare si, de asemenea, poate reduce durerea cauzata de o lunga lista de probleme cronice de sanatate. Prin urmare , daca te afli in imposibilitatea de a lua medicamentele pentru durere in timpul sarcinii, ai putea sa iei in considerare terapia prin masaj.
Exista mai multe alte metode pe care le poti utiliza pentru a ajuta la reducerea stresului in timpul sarcinii, inclusiv a schimba programul de lucru, a trage un pui de somn in timpul zilei, sau de a discuta grijile tale cu o persoana specializata. Este de asemenea important sa determini daca afectiune preexistenta nu este cumva suficient de grava pentru a inceta lucrul. De exemplu, multe persoane cu lupus sau fibromialgie vor ajunge la un punct cand nu vor mai fi apte din punct de vedere fizic sa lucreze. 
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!