Sari la conținut

Sarcina fără anxietate? Metode prin care te poți relaxa

Anxietatea este foarte des întâlnită în general. Dar atunci când este vorba despre sarcina este aproape imposibil să nu o simţi la un moment dat pe parcurs. Fie că este vorba despre faptul că aştepţi rezultatul la analize, despre gândul cum va fi la naştere, sau doar despre un comentariu nepotrivit al cuiva, anxietatea începe să nu îţi dea pace. 

Dacă simţi că lucrurile îţi scapă de sub control şi nu accepţi asta în mod confortabil atunci există anumite metode prin care te poţi relaxa. Unele naturale, care nu vor pune sarcină în pericol, ci dimpotrivă. 

Uleiuri aromate

Există anumite mirosuri care calmează, cum ar fi eucalipt, lavanda, iasomie, ylang ylang. Dacă foloseşti uleiuri aromate pentru a avea aceste mirosuri în camera ele vor avea un efect relaxant asupra ta.

Alimentaţie

Există anumite alimente care sunt capabile să reducă stresul. Nu vorbesc de ciocolată aici, ci de alimente care conţin magneziu, omega 3, folati şi vitamina B12. Ai grijă că dieta ta să conţină sparanghel, salate, avocado, fructe citrice, cereale integrale, fulgi de ovăz, somon. 

Există şi alimente pe care trebuie să le eviţi. Cafeaua este pe primul loc. Nici dulciurile pline de zahăr nu sunt deloc indicate. Simţi nevoia de ceva bun? Ia un fruct. Sau o bucăţică de ciocolată neagră.

Lavanda

Lavanda, sub toate formele sale, are proprietăţi de calmare. Poţi încerca să o bei sub formă de ceai. Chiar şi sub formă de limonada. 

Yoga şi meditaţie

Ştiai că yoga este printre cele mai recomandate forme de mişcare în sarcina? Şi, în plus, are un efect calmant care se cunoaşte de sute de ani. Dacă simţi că eşti foarte neliniştită ia-ţi câteva ore de yoga special pentru gravide. Vei vedea că te vei simţi mult mai bine după o oră în care te-ai concentrat pe corpul tău şi nu pe gândurile negre.

Plimbă-te!

Dacă nu îţi place prea mult să îţi petreci timpul într-o sală de sport atunci ai mereu la dispoziţie opţiunea de a te plimba. Pe lângă faptul că îţi menţii corpul sănătos şi în formă, lucrurile din exterior te vor distrage de la grijile tale. 

Şi, nu uita, anxietatea în sarcina nu este neapărat un semn că nu este ceva în regulă. Poate să fie pur şi simplu o urmare a faptului că nu dormi suficient. Stresul creşte considerabil în cazul în care ai probleme de somn. Este posibil să fie de vină şi faptul că ai vrea să faci totul cât mai bine – de la ce mănânci la ce cumperi pentru bebeluş. Dar nu trebuie să fie totul perfect ca să fie bine, aşa că mai renunţa la povara pe care ţi-o pui singura pe umeri. Unele lucruri pot să iasă şi doar acceptabil.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    Caloria.ro

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!