Sari la conținut

SUA aprobă pilula pentru despresia postpartum

Administrația pentru Alimente și Medicamente a Statelor Unite (FDA) a aprobat vineri prima pastilă pentru tratarea depresiei postpartum, care afectează aproximativ jumătate de milion de femei din SUA, în fiecare an.

Medicamentul antidepresiv, numit zuranolonă, este „primul medicament oral indicat pentru a trata depresia postpartum (PPD) la adulți”, a spus FDA într-un comunicat.

Dr. Asima Ahmad, director la Carrot Fertility, California, a declarat că „aproximativ una din opt femei experimentează simptome PPD după naștere, iar dintre cele care raportează simptome, 75% nu sunt tratate."

► Citește și: Stresul din timpul sarcinii poate afecta depresia postpartum?

Pilula, special concepută pentru depresia postpartum, s-a dovedit că funcționează mai repede decât alte antidepresive și este concepută pentru a fi luată doar pe o perioadă de două săptămâni.

“Testele cu pilula au arătat că efectele sale secundare au fost mai puțin severe decât alte antidepresive utilizate în prezent, ceea ce poate duce la pierderea bruscă a conștienței, creșterea în greutate sau disfuncția sexuală”, a spus Ahmad.

► Citește și: 6 mame celebre care s-au confruntat cu depresia postpartum
 
Tiffany Farchione, șeful de psihiatrie în Centrul de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA, a declarat că depresia postpartum este „o afecțiune gravă care poate pune viața proaspetei mame în pericol. Femeile care suferă de depresie postpartum se confruntă cu tristețe, vinovăție, inutilitate și, în cazuri grave, cu gânduri de a se răni sau de a face rău copilul lor.”

Pilula va fi comercializată sub numele de marcă Zurzuvae și a fost dezvoltată de Sage Therapeutics, cu sediul în Massachusetts.

Potrivit New York Times, singurul alt medicament aprobat pentru depresia postpartum este brexanolona, care a fost aprobat de FDA în 2019, dar necesită o perfuzie intravenoasă de 60 de ore și costă 34.000 de dolari.

► Citește și: Depresia postpartum poate dura 3 ani după naștere, conform unui nou studiu

Nu a fost încă anunțat prețul pentru noua pilulă.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!