Sari la conținut

După Paște! Sucuri pentru detoxifiere în sarcină

După Paște, vei simți cu siguranță nevoia să scapi de toxinele acumulate în organism. Cea mai bună cale, dacă ești însărcinată, este să faci o cură de sucuri naturale din următoarele fructe și legume:

Mere: pline de antioxidanți, acestea sunt unele dintre cele mai bune fructe pentru suc. Ajută la reducerea colesterolului, curăță sistemul digestiv și ajută la stimularea sistemului imunitar. Merg bine cu aproape orice fruct sau legumă.

Țelina: Perfectă pentru curățarea sistemului digestiv de acid uric. Este bună și pentru elminarea apei din organism, având un efect diuretic puternic.

Morcov: Conține multe substanțe nutritive care ajută la dezvoltarea unei vederi bune și curăță ficatul. Sucul de morcovi este bogat în vitamina A și E, care îți asigură piele, păr și unghii sănătoase. Dacă ai însă diabet gestațional, folosește cu moderație morcovul: conține mai mult zahăr decât celelălte legume.

Castravete: Conține minerale și este o sursă excelentă de vitamina C și A (antioxidanți), acid folic, mangan, molibden, potasiu, siliciu, sulf și cantități mai mici de vitamina B complex, sodiu, calciu, fosfor și clor.

Struguri: Conțin fosfor, niacină și calciu; sunt buni pentru dezvoltarea bună a bebelușilor.

Kiwi: Fiind bogat în vitamina C, sucul de fructe din kiwi stimulează sistemul imunitar, ajută la absorbția fierului, precum și la prevenirea anemiei. Sucul de kiwi are antioxidanți valoroși care protejează celulele de radicalii liberi. Conține acid folic și joacă un rol esențial în producerea de noi celule ale corpului.

Lămâie: 1 lingură de suc de lămâie oferă 7 mg de vitamina C, care ajută cu repararea țesuturilor și ține greața la distanță. De asemenea, ajută copilul să dezvolte colagen și cartilaj și susține dezvoltarea mentală. Pe unele femei le ajută la constipație; un simptom comun al sarcinii. Folosește cu moderație! ½-1 lingură de 3-4 ori pe săptămână în sucurile combinate este de ajuns.

Citește aici mai multe despre sucul de lămâie.

Portocale: Pentru a evita gripa și răcelile în timpul sarcinii, sucul de portocale este numărul unu pentru stimularea sistemului imunitar. Acest fruct este bogat în vitamina C și potasiu.

Papaya: este în topul listei celor mai bune fructe și legume atunci când vine vorba de digestie deoarece conține papaina, o enzimă care ajută la descopunerea proteinelor. Dacă ai probleme de digestie, încearcă sucuri cu papaya de zi cu zi, mai ales după mese.

Piersici: Foarte recomandate pentru o femeie gravidă, deoarece sucul de piersici este bogat în fier și potasiu și previne anemia în timpul sarcinii. Conform studiilor sucul de piersici, acționează și ca laxativ. Previne problemele de constipație și indigestie în timpul sarcinii.

Ananas: Este o sursă excelentă de vitamina C, fiind, de asemenea, anti-inflamator, antiviral și antibacterian. Ajută și la dizolvarea cheagurilor de sânge. De asemenea, conține o enzimă numită bromelaina care este foarte importantă pentru digerarea proteinelor.

Salata verde: o sursă excelentă de acid folic.

Spanacul: o sursă excelentă de acid folic.

Rosii: sunt bune pentru inimă, datorită conținutului de licopen. Se combină bine cu multe legume și au un gust plăcut. Când sunt fierte, devin acide, așa că, dacă sosul de rosii te deranjează, nu presupune că sucul face la fel. E complet diferit atunci când este crud.

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti