Sari la conținut

Top 10 simptome ciudate din primul trimestru de sarcină

Toată lumea știe semnele clasice ale sarcinii: menstruația îți întârzie, sânii te dor și te simți obosită tot timpul. Însă poate fi mai mult de atât.

Iată o listă cu 10 simptome ciudate, despre care nimeni nu ți-a vorbit vreodată:

Lucruri ciudate vor ieși din tine

Deși multe femei se confruntă cu scurgeri vaginale, nu sunt adesea asociate cu sarcina. Însă, majoritatea femeilor însărcinate vor secreta un mucus lipicios, de culoare alb sau galben deschis, în primul trimestru de sarcină, cât și pe toata durata sarcinii.

Creșterea hormonilor și a fluxului sanguin vaginal vor provoca aceste scurgeri. Cantitatea mucusului crește în timpul sarcinii, pentru a preveni infecțiile.

Cu toate acestea, mergi la doctor dacă scurgerile tale au miros, îți provoacă mâncărimi sau arsuri, au colorații de galben-verzui ori sunt prea dense sau prea apoase.

► Citește și 12 ciudățenii care se petrec în corpul graviduțelor. Hmm... curios!

Temperatura corporală se mărește

Când te trezești dimineața după ovulație, temperatura corpului tău este ușor ridicată. Dacă această temperatură, cunoscută și sub numele de temperatură bazală a corpului, rămâne ridicată mai mult de două săptămâni, este posibil să fii însărcinată.

Ai dureri de cap, crampe și vei simți nevoia să faci tot timpul pipi

Modificările hormonale și ale volumului de sânge în timpul sarcinii pot cauza dureri de cap. Unele femei prezintă, de asemenea, crampe asemănătoare cu cele din timpul menstruației, iar majoritatea dintre ele simt nevoia să meargă mai des la toaletă. Acest lucru este cauzat de faptul că uterul, care este în creștere, face presiune asupra vezicii urinare.

Vei avea impresia că se învârte camera


Nu este neobișnuit ca femeile însărcinate să se simtă puțină amețeală în primul trimestru de sarcină. Sarcina determină scăderea tensiunii arteriale și dilatarea vaselor de sânge.
Acordă o atenție deosebită simptomelor tale. Amețelile severe însoțite de sângerare vaginală și dureri abdominale severe ar putea fi un semn al unei sarcini ectopice. Într-o sarcină ectopică, oul fertilizat se implantează în afara uterului. Mergi la medic dacă ai una dintre simptomele de mai sus.

Te poți constipa

Acest lucru se poate întâmpla din cauza modificărilor hormonale ale sarcinii. Sistemul digestiv încetinește în timpul sarcinii. Dacă te constipi, adaugă fibre în dieta ta, bea multe lichide și fă câteva exerciții fizice ușoare.

► Citește și Coșmarul din primele luni de sarcină. Un scenariu posibil

Este posibil să experimentezi o menstruație falsă


Aproximativ 25 până la 40% dintre femeile însărcinate vor sângera ușor în sarcină. Această sângerare se poate produce atunci când oul fertilizat se atașează de mucoasa uterină. Aceasta este cunoscută sub numele de sângerare de implantare și este comună la aproximativ două săptămâni de la concepție.

Simți nevoia să stai în pat, cu o cană de ceai în mână


Sarcina îți scade imunitatea, ceea ce înseamnă că ești mai predispusă la tuse, răceală și gripă. Discută cu medicul despre opțiunile de tratament sigur pentru sarcină.

Arsuri la stomac

Hormonii vor schimba totul, în timpul sarcinii, inclusiv vei avea arsuri la stomac. Încearcă să eviți băuturile aromate, citricele și mâncărurile condimentate.

► Citește și Arsurile la stomac, în sarcină. 10 sfaturi pentru a le trata

Stările de dispoziție se schimbă dintr-un moment în altul

Hormonii tăi se schimbă brusc când rămâi însărcinată, așa că vei experimenta diverse emoții și modificări de dispoziție.

► Citește și Trucuri şi idei dacă suferi de greţuri matinale

Vei simți gust de metal

Creșterea estrogenului și a progesteronului, în timpul sarcinii, poate duce la modificări ale gustului pentru multe femei însărcinate. O afecțiune numită dysegusia este cea cu care se confruntă gravidele. Vei simți de parcă ai fi mâncat monede la prânz. Poți scăpa de acest gust mestecând gumă fără zahăr.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!