Sari la conținut

Animatie video nastere: nastere naturala si cezariana

Cele doua animatii medicale de mai jos te ajuta sa intelegi ce se intampla din punct de vedere anatomic in timpul nasterii naturale si a operatiei de cezariana. 

In acest fel poti intra un pic mai 'pregatita' in sala de nastere. Mai ales daca nu poti privi video cu nasteri reale. Dupa ce ai privit aceste video poti vedea si recomandarile noastre de video in care sunt filmate nasteri in diferite etape ale lor.

 

Nastere naturala

Se realizeaza in mai multe etape. Video de mai jos iti prezinta etapa II si III a nasterii pornind de la dilatarea cervicala si eliminarea dopului de gelatinos pana la modul in care bebelusul reuseste sa treaca prin vagin. Ti se prezinta modul in care bebelusul se rasuceste in timpul nasterii si cand ar trebui sa incepi sa impingi.

 

Nastere prin cezariana

In acest video se pune mare accent pe conditiile medicale care necesita interventia prin cezariana: pozitia bebelusului in uter placenta praevia, nasteri de gemeni etc. La final vi se arata modul in care se efectueaza inciziile in cazul operatiei de cezariana. La 5 minute dupa ce se taie abdomenul si uterul bebelusul este scos. Coaserea lor la loc dureaza aproximativ 40 de minute.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!