Sari la conținut

Perioada a doua a nasterii

Perioada expulziei fatului. Durata este de 2 ore. Colul uterin este dilatat complet si marginile lui permit iesirea capului.

Contractiile perioadei a doua se numesc scrematuri; care nu sunt altceva decit contractii uterine sincronice ale uterului si muschilor presei abdominale.

In timpul contractiilor expulsive, continuati sa respirati in ritmic. In acest moment puteti putin striga: vai, vai… Nu va incordati din cauza fricii asteptarii durerii. In timpul scrematurilor nu intretaiati respiratia, ceia ce poate actiona rau asupra copilului si provoca hipoxia fatului. Lasati uterul sa-si indeplineasca lucrul. Asa ve-ti ajuta cel mai bine procesul nasterii.

Ascultati atent moasa. Ea va va spune cind e nevoie sa va scremeti putin si cind mai tare. Cind si cit de des sa respirati, cind sa va relaxati. Fiti atenta la expiratie. Aceasta va va ajuta sa relaxati muschii vaginului.

Ca urmare a intensificarii contractiilor expulsive, se majoreaza si mai mult, tensiunea intrauterina, ceea ce contribuie la deplasarea fatului in directia rezistentei minime. In momentul progresarii capului fetal ce tensioneaza puternic planseul pelvipernial veti simti supraextinderea perineului. Craniul este comprimat de peretii canalului de nastere.

 

Citeste si

Prima perioada a nasterii

A treia perioada a nasterii

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!