Sari la conținut

Trei exercitii pentru trimestrul trei

In trimestrul trei de sarcina nu imi venea sa fac nimic altceva decat sa zac pe o canapea si sa numar clipele in speranta ca va trece timpul mai repede. Nici nu este de mirare, intrucat burtica este foarte mare si orice miscare dificila.

Cu toate acestea, nu este cea mai indicata atitudine, mai ales daca ai fost o persoana activa in cele doua trimestre anterioare. Sa continui cu exercitiile fizice in trimestrul trei este foarte important din doua puncte de vedere: exercitiile iti pot pregati muschii pelvieni pentru nastere si in acelasi timp te ajuta sa scapi de durerile de spate care sunt mult mai pronuntate in aceasta perioada. 

Ce fel de exercitii ar trebui sa faci:

1. Exercitii pentru muschii pelvisului

Fara indoiala acestea sunt cele mai cunoscute exercitii din timpul sarcinii si poarta denumirea de exercitii Kegel. Ele te vor ajuta atat in timpul sarcinii, cand apare problema incontinentei urinare (mai ales cand razi sau stranuti), dar si dupa nastere. Muschii pelvisului sunt greu incercati in perioada sarcinii datorita faptului ca sunt cei care sustin toate organele, inclusiv uterul crescut si bebelusul, asa ca trebuie sa ai mare grija de ei.

2. Genoflexiuni

Sunt indicate pentru ca si genoflexiunile pun in miscare muschii pelvieni. In plus, este cea mai recomandata pozitie in faza a doua a nasterii, cea in care bebelusul se pregateste sa paraseasca uterul. In aceasta pozitie canalul nasterii este cu pana la 30% mai deschis decat in orice alta pozitie.

S-ar putea sa ti se para dificil de facut, desi genoflexiunile implica o miscare atat de familiara. Se face cu picioarele departate si talpile indreptate spre exterior. Pentru ajutor, poti folosi ceva de care sa te sprijini cu bratele. In plus, daca nu reusesti sa stai cu talpile pe podea, poti pune sub calcaie un prosop rulat, astfel incat sa fie un pic mai ridicate.

3. Abdomene

Abdomenele in sarcina sunt exercitii care se fac cu mare grija. Si asta din cauza faptului ca ele pot mari riscul de separare a muschilor abdominali, care oricum sunt slabiti din cauza sarcinii. Mai multe despre asta puteti citi aici.

 

Aici aveti o demonstratie a exercitiilor

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!