Sari la conținut

Video nastere prin cezariana - animatie si filmare operatie

Daca te-ai hotarat sa nasti printr-o operatie de cezariana si vrei sa stii mai exact ce anume presupune acest lucru iti prezentam mai jos doua video lamuritoare.

Primul este tip animatie si iti spune si iti arata, foarte pe scurt, cum se face incizia la nivelul abdomenului si care sunt straturile care vor fi taiate. Al doilea este filmarea unei operatii de cezariana care s-a desfasurat la noi, asa ca iti poti face o idee asupra atmosferei, ca sa intelegi cat de bine te-ai descurca si daca acesta este tipul de nastere pe care vrei sa-l ai.

 

Etapele mari ale unei operatii ce cezariana sunt urmatoarele:

  ►Nasterea se va face pe un pat cu role, intinsa la orizontala, pe spate. Mainile vor fi legate si la nivelul pieptului vei avea o panza astfel incat sa nu vezi operatia.
  ►Se va incepe cu efectuarea anesteziei epidurale dupa care vei fi pusa pe pat si ti se vor administra perfuzii. Anestezia, daca este partiala, iti va permite sa stai treaza, insa nu vei simti durerea, ci doar o eventuala apasare.
  ►Atunci cand doctorul este sigur ca anestezia si-a facut efectul, va face o incizie (taietura) in partea inferioara a abdomenului. 
  ►O a doua incizie este facuta in segmentul inferior al uterului. Sacul amiotic este deschis si, daca nu a cedat deja, va fi extras lichidul.
  ►Copilul este extras manual in timp ce un asistent preseaza segmentul superior al uterului. Mama va simti probabil o oarecare presiune. 
 
 
    ►Cordonul ombilical va fi taiat si copilul va primi aceleasi ingrijiri ca in cazul unei nasteri obisnuite. Acum este momentul in care doctorul indeparteza placenta. 
    ►Doctorul va intreprinde un control de rutina rapid asupra organelor genitale ale mamei si va coase inciziile facute.
    ► Mamei i se poate administra o injectie de oxitocina combinata cu o doza de perfuzii pentru a a ajuta contractarea uterului in vederea opririi sangerarii. Se pot administra si antibiotice pentru a preveni infectiile.

 

Filmare nastere prin cezariana

Filmuletul de mai jos nu este pentru toata lumea. Trebuie sa va avertizez inainte sa il vedeti ca este filmata operatia, dezvaluind ceea ce in mod normal nu se vede atunci cand tu treci printr-o operatie de cezariana. Filmarea a fost facuta la maternitatea Isis din Constanta de catre tata.

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!