Sari la conținut

“Te iubesc infinit”. Dar cum facem să îi arătăm asta copilului

Părinții au devenit din ce în ce mai ocupați, așa că uneori uită să le arate copiilor lor cât de mult îi iubesc. Oricât de simplu ar părea, a spune te iubesc este un lucru foarte important.

Indiferent de cât de ocupat ești ca părinte și chiar dacă nu reușești să petreci suficient timp cu cel mic, nu uita să-i spui cât de mult îl iubești.

Există multe moduri prin care îi poți spune asta copilului. Iată despre ce e vorba:

Notițe și mesaje cu te iubesc

Poți face acest lucru la orice vârstă. Lasă-i bilețele copilului pe birou, pe ghiozdan sau pe jucării cu mesaje drăguțe. Pentru copiii mai mari, folosește tehnologia. Trimite-i copilului din când în când câte un mesaj sau un email în care îi spui cât de mult îl iubești.

► Citește și: 7 lecții pe care le-am învățat de când sunt părinte

Întâmpină întotdeauna copilul cu un pupic sau cu o îmbrățișare

Dimineața sau seara, înainte de culcare, sunt două momente cheie din zi în care poți să-i oferi copilului o îmbrățișare sau un pupic. Profită din plin și arată-i afecțiunea ta.

Ia masa cu copilul cel puțin o dată pe zi

Cercetările arată că cel puțin o masă pe zi a copilului alături de părinți are numeroase beneficii pentru cel mic. Acestea includ un risc redus de abuz de substanțe, rezultate mai bune la școală și o stimă de sine crescută.

► Citește și: Te țin în brațe pentru că…

Când îți petreci timpul cu copilul, fii prezentă

Un studiu recent a constata că micuții își dau seama imediat dacă părinții lor sunt distrași atunci când sunt în preajma lor. De cele mai multe ori, părinții acordă mai multă atenție telefoanelor, în loc să fie atenți la copii. Pe lângă faptul că oferă un exemplu negativ copiilor, arată și o lipsă de respect față de aceștia. Timpul este cel mai valoros pe care îl poți oferi prichindeilor tăi.

Planifică diverse activități cu copilul

Timpul pe care îl petreci cu cel mic trebuie să fie de calitate. Planificarea activităților în weekend, cum ar fi sportul, lecții de dans sau orice alte hobby-uri ar avea copilul tău, este un alt mod de a-i spune puiului tău că îți place compania lui.

► Citește și: Tu mă faci să-ți fiu o mamă mai bună

Mulțumește-i zilnic pentru tot ceea ce face

Recunoștința este o valoare importantă care scoate în evidență tot ceea ce are mai bun fiecare dintre noi. Din când în când mulțumește-i copilului pentru ceea ce face în fiecare zi, chiar și fără vreun motiv anume. O să-i redai instant zâmbetul pe față, pentru că orice cuvânt spus din dragoste contează enorm.

► Citește și: Să nu lași un copil fără să-i spui că îl iubești

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!