Sari la conținut

10 reguli pentru cresterea unui copil

Sa cresti un copil este o arta. Sa fii un parinte bun este o stiinta! Experienta celor care au reusit in arta de a creste un copil, merita luat in seama, tocami pentru ca experienta este cea mai buna lectie pentru parinti.

In septembrie 1959, scriitoarea americana Susan Sontag a enuntat 10 reguli de baza pentru cresterea unui copil. Beneficiile acestor regului au fost confirmate in timp si sunt principii pe care merita sa le iei in calcul

1. Fii consecvent. Fii consecvent cu tine, fii consecvent in regulile pe care le ceri si le impui copilului tau. A schimba regulile, a oscila in deciziile luate inseamna nesiguranta, lipsa de incredere in tine si implicit in rolul tau de parinte.

2. Nu povesti lucrurile nostime, greselile sau poznele copilului, celorlalti, in prezenta lui.

Secretele unui parinte bun

3. Nu-l lauda pentru ca face ceva bun, in conditiile in care acel ceva este normal si firesc si trebuie facut.

4. Nu-l certa exagerat pentru ca a facut ceva ce nu avea voie sa faca. Explica-i, demonstreaza-i unde poate duce ceea ce a facut.

5. Obisnuiese-l cu rutina zilnica. Respecta rutina.

6. Nu-i permite sa te monopolizeze atunci cand esti in prezenta altor oameni. Respecta-l la randul tau atunci cat are nevoie de atentia, prezenta si grija ta. Invata-l ce inseamna sa astepte si sa aiba rabdare. Explica-i ca a nu fi oricand iti cere la dispozitia lui nu inseamna ca il neglijezi sau ca nu are toate dragostea si atentia ta.
7. Vorbeste-i mereu cu rabdare. Raspunde-i la toate intrebarile. Nu fi niciodata nerabdatoare, agitata sau enervata de intrebarile lui.

8. Incurajeaza fanteziile copilului. Alimenteaza-i imaginatia.

9. Fa-l sa inteleaga ca exista o lume a adultilor care nu este treaba lui, dar din care face parte.

Copilul creste cu dragoste

10. Nu presupune ca ceea ce nu-ti place tie nu-i va place nici lui. Si invers. Nu-i obligatoriu ca ceea ce iti place tie sa-i placa si lui.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!