Sari la conținut

10 sacrificii pe care părinții le fac pentru copiii lor

Când copiii sunt mici, sunt obișnuiți să primească toată dragostea de la părinții lor și nu îi apreciază atât cât merită. Dar, pe măsură ce cresc, își dau seama că părinții sunt cei care îi susțin și îi iubesc necondiționat. Ei renunță la o mulțime de lucruri pentru a le oferi copiilor lor tot ce este mai bun.

Iată câteva sacrificii pe care părinții le fac pentru micuții lor:

1. Se asigură că le oferă tot ce este mai bun

Pentru părinți, copiii lor sunt totul și ar face orice pentru a-i face să zâmbească. În loc să-și cumpere lucruri noi, părinții își pun copiii pe primul loc și se asigură că sunt fericiți și mulțumiți.

2. Își sacrifică somnul, astfel încât puii lor să doarmă mai bine și mai mult

A avea un copil este același lucru cu pierderea somnului (ani întregi), dar părinții niciodată nu le arată asta copiilor. Când apare un nou membru în familie, există unele schimbări majore, inclusiv planificarea financiară. Părinții muncesc mai mult pentru viitorul luminos al copiilor lor și au nopți nedormite pentru ca prichindeii să aibă un somn bun, plin de vise.

3. Renunță la hobby-urile lor

A fi părinte este ca un loc de muncă cu normă întreagă, așa că, atunci când apare bebelușul, păstrarea hobby-urilor devine aproape imposibilă. Grija de copii, petrecerea timpului de calitate cu ei, învățarea lor... și uite așa lista nu se încheie niciodată, motiv pentru care părinții sunt nevoiți să renunțe la hobby-uri în favoarea copiilor.

4. Lasă totul deoparte și au grijă dacă micuțul este bolnav

Încă de când bebelușii sunt aduși pe lume, părinții sunt mereu aproape de ei când s-a pus problema de sănătatea și bunăstarea lor. Au petrecut zile și nopți pentru a îngriji și trata bebelușii, lăsând deoparte toate lucrurile pe care le aveau de făcut.

5. Petrec mai mult timp cu copilul și au lăsat deoparte viața socială

Este esențial ca părinții să petreacă timp cu copiii, pentru a construi o relație frumoasă de lungă durată. Dar pentru a face acest lucru, părinții sunt nevoiți să renunțe parțial la viața socială, adică fără petreceri, fără întâlniri cu prietenii și fără nopți pierdute în oraș.

6. Le oferă micuților și ultima bucată de mâncare atunci când le este foame

Acesta este un lucru foarte personal, iar părinții niciodată nu le vor spune copiilor că le-au dat ultima porție de mâncare. Adesea, când copiii cer mâncare, părinții ajung să le dea porția lor. Dacă există o cantitate suficientă de mâncare pentru o singură persoană, mamele o vor da copiilor, chiar dacă ele se vor culca cu stomacul gol.

7. Intimitatea devine un lux pe care părinții nu și-l permit

Pentru un cuplu, intimitatea iese pe fereastră atunci când apare bebelușul. Copiii își urmăresc părinții peste tot, le pun numeroase întrebări și cer mereu să doarmă cu ei, iar părinții acceptă toate aceste lucruri din dragoste.

Citește și: Cum arată preludiul când ai copii

8. Economisesc pentru viitorul copiilor, în loc să cheltuiască pentru ei

Când copiii devin adulți și încep să aibă primul loc de muncă, își dau seama cât de greu este să câștige bani. Părinții muncesc mai mult pentru copiii lor și economisesc bani, în loc să-i cheltuie.

9. Își păstrează calmul când micuții le distrug lucrurile lor preferate

A fi părinte necesită răbdare. Trebuie să te aștepți ca prichindeii tăi să-ți strice accidental vreo bijuterie sau vreo haină scumpă și să schimbi canalul la desene animate când vrei cu disperare să te uiti la serialul tău preferat. E în regulă, spun părinții adesea când copilul strică vreun lucru preferat de-al lor.

Citește și: Greu cu copiii, dar infinit mai greu fără ei

10. Părinții le oferă copiilor toată dragostea lor

Pe măsură ce cresc, copiii își dau seama că nu există nimeni pe lume care să-i iubească mai mult decât o fac părinții lor. Mami și tati îi învață pe prichindei adevăratul sens al iubirii necondiționate. Părinții le dedică micuților cea mai mare parte din viața lor, așa că merită o îmbrățișare călduroasă și multe aprecieri pentru tot ceea ce fac pentru picii lor.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!