Sari la conținut

10 trucuri pentru sexul de dupa nastere

Cele mai mult femei isi fac griji pentru sexul de dupa nastere (unele dintre ele apeleaza la cezariana tocmai din cauza fricii ca ceva se va schimba definitiv in timpul nasterii vaginale). Grijile legate de sex incep in timpul nasterii cand nu stii daca sexul va afecta in vreun fel bebelusul. Dar tot in timpul nasterii incep si ingrijorarile legate de sexul de dupa nastere: va mai fi la fel, vei mai simti la fel sau altfel? Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa ai o viata sexuala perfecta dupa nastere!

Nu te grabi. Ia-o incet. Daca vei face sex inainte ca mintea sau corpul tau sa fie gata pentru asta poate fi daunator pentru relatia ta.

Faceti baie impreuna. Sau dus. Luati-o incet si redescoperiti-va corpurile intr-o maniera amuzanta. Nu este nevoie ca baia sa se termine cu o partida de sex, ci numai cu o stare de bine.

Gandeste-te la contraceptie. Nu te lasa in mana sortii chiar daca alaptezi. Exista sansa sa ramai insarcinata chiar la una, doua luni dupa nastere, deci mai bine evita palpitatiile!

Petrece timp singura cu partenerul tau. Chiar si numai sa te cuibaresti din cand in cand in bratele lui si este un mare pas inainte. Te vei simti din nou protejata si iubita, iar el se va simti din nou inclus in relatia pe care o priveste cumva „de afara” odata cu venirea pe lume a copilului.

Cunoasteti-va mai bine.  Odata deveniti parinti amandoi trebuie sa va ajustati viata si sa va intrati in noile roluri. Nu este simplu, insa in doi lucrurile devin mai usoare.

Citeste si despre sexul in timpul sarcinii.

Fii spontana! Noaptea se poate sa nu mai fie cel mai bun moment pentru sex. Si nici dormitorul. Daca vrei sa prinzi orice ocazie se iveste, fii spontana si profita la maxim.

Lubrifierea! Asigurati-va aveti suficient timp de preludiu ca lucrurile sa mearga va unse. Dar nu te ingrijora daca nu mai simti lubrifierea de altadata. Ia un lubrifiant de la farmacie si foloseste-l pana cand lucrurile vor reveni la normal. Uscaciunea vaginala poate aparea in timpul alaptarii si de aceea este bine sa folosesti metode suplimentare de lubrifiere.

Aminteste-ti ca importanta este calitatea, nu cantitatea. Nu trebuie sa faci sex in fiecare noapte, nici macar in fiecare saptamana. Vezi ce frecventa este acceptabila pentru relatia voastra.

Vorbeste despre temerile tale legate de contactul sexual. Poate ca esti ingrijorata de locul cusaturilor folosite la repararea unei epiziotomii. Sau poate ca esti ingrijorata cu privire la modul in care partenerul se simte dupa vizualizarea zonei prin care a iesit bebelusul.

Nu ezita sa spui nu. Poate ai nevoie de libertatea de a spune nu din cand in cand. Partenerul tau ar putea avea nevoie de aceeasi libertate. Exista si compromisuri care pot fi facute la inceput, pana cand lucrurile se aseaza. Ce zici de un sarut si un film vizionat impreuna cu iubitul tau?

Sursa foto: hepta.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!