Sari la conținut

13 idei de self-care care nu te costă nimic

Să ai grijă de tine e orice dar nu egoist și ar trebui să fie ultimul lucru pentru care să te simți vinovată. De unde să le tot umpli altora paharul cu iubire, cu grijă, cu răbdare, cu atenție, cu empatie, cu blândețe, cu încurajări, cu sprijin și cu orice altceva au nevoie dacă al tău este gol? Te pui mereu pe ultimul loc în timp ce altora le dai mereu prioritate? Cât timp crezi că vei susține stilul ăsta de viață? Și ce crezi că se va întâmpla când vei rămâne fără resurse?

Da, știu… Am fost crescute să nu ne plângem, să nu cerem ajutor, să fim puternice, că trebuie să putem, că nu se cade etc. Ce-ar fi dacă ai alege să iei propriile decizii și să lași toate convingerile de mai sus în trecut? Ce-ar fi dacă ai fi importantă în viața ta? Ce ai avea de câștigat?

Să ai grijă de tine nu e complicat deloc, iar azi îți propun câteva idei de self-care care nu te costă absolut nimic.

Râzi – Dincolo de faptul că e fain să râzi pur și simplu, te ajută și să te eliberezi – nu degeaba fac unii terapie prin râs. Motive ai destule.

Mișcă-ți corpul – Your physiology affects your psychology, așa că pune-te pe dansat (prin casă măcar), aleargă, fă gimnastică, yoga, pilates sau ieși la o plimbare.

(...)

Citește mai mult pe cristinaotel.ro

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!