Sari la conținut

5 minute dimineaţa pentru o întreagă zi de bună dispoziţie

Starea de bine este o stare interioară, care ţine de noi, oricât de mult ni s-ar părea că depinde de circumstanţele în care ne aflăm. Chiar dacă nu suntem în vacanţă şi avem în faţă o zi încărcată putem să alungăm morocăneala de dimineaţă şi să folosim primele 5 minute de după trezire ca să imprimăm o stare de bine pentru toate orele care urmează.

Ce am face în primele 5 minute dimineaţa dacă am fi în vacanţă?

Ne-am ţine ochi închişi şi ne-am bucura de linişte

Până la urmă nu suntem la armată, nu trebuie să sărim din pat panicate încă din secunda unu. Putem să mai stăm o clipă cu ochii închişi şi să ne bucurăm de senzaţia de relaxare adusă de somn.

Ne-am întinde în pat.

Ei bine, putem face asta şi acasă, în propriul nostru pat. Şi nu o facem degeaba. Întinsul este un stretching de care corpul nostru are de beneficiat după atâtea ore în care nu s-a mişcat. 

Am cânta

Mergi la baie ca să te speli pe ochi şi pe dinţi? Atunci mergi la baie cântând. Cântatul eliberează endorfinele şi ele îţi vor umple corpul de energie.

Am face câteva mişcări care să pună sângele în mişcare

Orice mişcări ale corpului sunt bune. Nici nu ai nevoie de un program încărcat de exerciţii care să îţi pună toţi muşchii la teste de anduranţa. Aleargă pe loc de câteva ori, fă câteva genoflexiuni. Şi tine geamul deschis, ca să fii învăluită de aerul rece.

Am mânca

Este bine în vacanţa cu micul dejun de la hotel, dar putem mânca săţios şi la noi în bucătărie, fără să consumăm prea mult timp. Nu este dificil să punem fructe şi cereale într-un iaurt şi nici să facem o omletă cu spanac. 

Totul este să ne decidem că merităm atenţia pe care ne-o acordăm. Şi o merităm cu adevărat, în fiecare zi, nu numai în vacanţă. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!