Sari la conținut

6 tehnici de parenting care care au rămas neschimbate încă din epoca de piatră

Vezi gGalerie foto

Rasa umană a parcurs un drum lung în ceea ce privește necesitățile de bază ale epocii de piatră. Cu toate acestea, unele lucruri nu se schimbă niciodată, cum ar fi dragostea pe care un părinte o are pentru copilul lui. Instrumentele de parenting s-au schimbat, desigur, dar instinctul rămâne același. Copiii din ziua de azi pot desena pe tablete și nu pe pietre, dar totul a început cu desenul pe lut și pe pereții peșterilor.

Iată despre ce tehnici de parenting este vorba:

Copiii erau ținuți ocupați cu desenatul

Părinții folosesc desenatul ca instrument de învățare pentru copii, pentru a-i ajuta să-și exprime nu doar creativitatea, ci și sentimentele. Astăzi, există cărți de colorat și o mulțime de instrumente de colorat. Copiii din epoca de piatră au fost încurajați să deseneze și să folosească lutul, așa cum reiese din arta rupestră găsită în Franța. De fapt, una dintre camerele găsite în acest sistem de peșteri este bogată în desene făcute de copii.

Alăptarea era o necesitate, fiind principală sursă de hrană a copilului

Multe mame practică astăzi alăptarea prelungită și își hrănesc copiii cu lapte matern până la vârsta de 3-4 ani. Un studiu a arătat că mamele din epoca de piatră aveau tendința de a-și alăpta copiii mai mult timp, până când copilul împlinea 4 ani. Este posibil ca acest lucru să fi dus la o dezvoltare mai bună a creierului la oameni și, de asemenea, la o imunitate mai puternică.

Bebelușii erau ținuți în brațe și iubiți de mămicile lor

Bebelușilor nu le place să stea singuri, iar majoritatea mămicilor au o mulțime de treburi de care să se ocupe în fiecare zi. O soluție simplă pentru a fi tot timpul aproape de bebelușul tău este să-l ții în brațe în timp ce rezolvi treburile casnice. Astăzi există o mulțime de modele de marsupiu care te pot ajuta în acest sens.

Spațiu de joacă pentru copii

Astazi există o multitudine de jucării adecvate pentru copilul de orice vârstă. În trecut, însă, copiii se jucau cu instrumente și obiecte pe care le aveau la îndemână. De cele mai multe ori, era vorba despre o bucată de lemn, o piatră sau frunze. Acest lucru nu doar că i-a ținut ocupați pe copiii din acele vremuri, dar i-a și antrenat pentru viața de adult din epoca de piatră.

Bunicii aveau grijă de copii

Încă din cele mai vechi timpuri, copiii își petreceau timpul cu bunicii lor. Astăzi, în multe dintre familiile în care părinții sunt absenți din diverse motive, bunicii sunt cei care au grijă de copii. Acest lucru se întâmpla și în vremuri preistorice. Majoritatea adulților, în special vârstnicii care nu erau atât de activi și nu puteau vâna din cauza vârstei, au fost desemnați ca îngrijitori.

Pedeapsa corporală nu era încurajată

Părinții preistorici nu păreau să creadă în pedepse corporale, așa cum au subliniat mai multe studii. Cea mai mare parte a creșterii copiilor din Epoca de Piatră indică atașamentul parental. Copiii erau îmbrățișați și ținuți în brațe și erau certați cu blândețe, dar nu bătuți, atunci când nu aveau un comportament adecvat.

Psihologii cred că lovirea unui copil îi dăunează sănătății și echilibrului său mintal. Așadar, părinții din epoca de piatră știau destul de multe despre creșterea corectă a copiilor.

Sursa

Sursa foto

Galerie foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!