Sari la conținut

7 emoții pe care le înțelegi abia când devii mamă

În momentul în care devii mamă, viața ți se schimbă complet. Simți că inima parcă ți se mărește cu fiecare zi în care îți petreci timp alături de puiul tău.

Probabil ai auzit că nu există vreodată dragoste mai mare decât iubirea unei mame pentru copilul ei, ceea ce este complet adevărat. Când o mamă își iubește copilul din toată inima, nu își imaginează că ar putea simți o iubire mai profundă decât cea pe care o are pentru față de micuțul ei.

Dragostea mamei este fundamentală în creșterea și dezvoltarea unui copil, deoarece are un impact pozitiv asupra lui. Mulți copii cărora le lipsește afecțiunea mamelor nu reușesc să învețe să-și gestioneze emoțiile negative și acest lucru ajunge să provoace probleme serioase în sănătatea lor emoțională.

Există anumite emoții pe care le înțelegi doar abia în momentul în care devii mamă. Iată câteva dintre acestea:

Frica

Când devii mamă, simți foarte des sentimentul de teamă. Te îngrijorezi în fiecare zi pentru bunăstarea copilului tău. Sentimentul de teamă apare încă de când ești însărcinată și mergi regulat la controale și ecografii. Din păcate, frica te va însoți pe tot parcursul vieții de mamă, dacă îi dai voie să facă acest lucru. Învață să-ți stăpânești frica, pentru că disconfortul permanent legat de ea te va împiedica să te bucuri de lucrurile minunate care se întâmplă în perioada maternității.

Iubirea infinită

Când devii mamă, vei înțelege că iubirea pentru copilul tău este cel mai pur sentiment pe care l-ai trăit vreodată.

Fericire

Fericirea este sentimentul pe care îl simți în fiecare zi, dacă știi să te bucuri de micile daruri ale vieții.

Dacă știi să te bucuri doar de simplul fapt că ești în  prezența copiilor tăi, atunci vei cunoaște adevărata fericire.

Vinovăție

Perioada maternității nu este deloc roz, iar sentimentele de vinovăție sunt mai frecvente decât crezi. Toate mamele se simt vinovate la un moment dat.

Empatie

Empatia este fundamentală pentru a deveni o mamă bună și, uneori, trebuie să învățăm să ne punem și în locul persoanei de lângă noi. Doar cu empatie vom putea înțelege emoțiile, sentimentele și tot ce li se întâmplă copiilor noștri.

Putere

Dacă ești genul de mamă care luptă pentru copilul ei, atunci ești o femei puternică. Când devii mamă, simți acea putere despre care nici nu știai că o ai.

Recunoștință

Viața trebuie savurată și trăită cu recunoștință. Alături de copilul tău, ai o mulțime de motive pentru care să fii recunoscătoare.


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!