Sari la conținut

Aș vrea ca fiica mea, la vârsta adolescenței, să știe că...

Legătura dintre mamă și fiică este cea mai puternică dintre toate. De fapt, când vine vorba de fiica mea, sunt capabilă să-mi dea seama ce-i trece prin capul copilului meu. Acesta este motivul pentru care, în perioada adolescenței, fiicele încep să-și caute independența și să-și îndepărteze mamele.

În această etapă, este extrem de important să fii cât mai sinceră cu copilul tău pentru că are nevoie cel mai mult de îndrumarea ta în acești ani.

Aș vrea ca, la vârsta adolescenței, să știi că...

Poveștile cu Făt-Frumos sunt o minciună

Filmele pentru adolescenți și romanele pline de romantism, toate sunt o minciună. În niciun moment al vieții tale, nu te vei întâlni din întâmplare cu prințul. Realitate este crudă și crede-mă, nimic nu este perfect întru totul. Vei avea dezamăgiri în dragoste, unele prietene te vor părăsi, lucrurile se vor răci și se vor opri din evoluție. În orice caz, trebuie să accepți acest lucru și să înveți să mergi mai departe.

► Citește și: Când țipi la copil, el se simte neiubit!

Nu trebuie să mă mulțumești pe mine

Nu o să-ți impun să-ți pui cariera sau familia pe primul loc. Să te aduc pe lume a fost decizia mea și nu trebuie să-mi datorezi nimic pentru asta. Ești liberă să faci ce vrei, dar să ții minte că toate lucrurile au consecințe. Vei fi nevoită să-ți asumi responsabilitatea.

Ca mamă, nu am întotdeauna dreptate

Mama știe cel mai bine nu este întotdeauna adevărat. Suntem persoane diferite și perspectivele noastre nu trebuie să fie identice. Știi ce vrei și îmi doresc să fii sigură de asta. Să nu-i lași pe ceilalți să te influențeze în niciun fel.

Câteodată o să mai și eșuezi

Lucrurile nu se întâmplă mereu cum ne dorim, dar simte-te liberă să experimentezi. Tot ce trebuie să faci este să crezi în tine.

► Citește și: Mă doare când mă gândesc că va veni o zi în care tu, copilul meu, nu vei mai fi dependent de mine

Nu vei putea să mulțumești pe toată lumea

Dacă încerci să faci acest lucru, vei obține un singur lucru – dezamăgirea. Sunt atâtea lucruri pe care le poți oferi, dar fără să primești ceva înapoi. Lasă mulțumirea tuturor pe seama unei porții mari de pizza. Întotdeauna funcționează.

Voi fi mereu alături de tine, dar nu voi lua decizii în locul tău

Indiferent ce fac sau în ce situație sunt când vei avea nevoie de mine, voi veni la tine într-un suflet. Mereu voi face tot ce pot pentru a face lucrurile mai bune pentru tine, dar asta nu înseamnă că trebuie să te bazezi pe mine pentru tot. Eu nu trebuie să iau decizii pentru tine, iar când lucrurile nu funcționează, trebuie să confrunți situația.

Ești curajoasă, știu foarte bine asta!

► Citește și: Te iubesc pentru că ești al meu! Atât
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!