Sari la conținut

Cum să eviți posibilele accidente de Sărbători? Reguli de adoptat în casă

Când ai un copil mic ştii că nu îl poţi supraveghea în fiecare secundă şi din această cauză ai luat toate măsurile să ai o casă cu riscuri minime, de la îndepărtarea colturilor tăioase ale meselor până la securizarea prizelor.

Sărbătorile aduc însă tot felul de noi elemente, cum ar fi bradul şi decoraţiunile. Şi trebuie să le iei şi pe ele în calcul din punct de vedere al securităţii copilului. Uite care sunt principalele lucruri la care trebuie să fii atent:

Bradul

Tratează bradul că pe orice mobilă din casă. Şi aşa cum securizezi mobila de perete la fel ar trebui să faci şi cu bradul, el putând să fie foarte uşor răsturnat. Este o idee bună să nu îl pui în drumul copiilor că să nu fie răsturnat din neatenţie. 

Ornamentele

Cu copii mici partea estetică este mai puţin importantă decât cea de siguranţă. Nu lasa la nivelul copilului obiecte mici de decoraţiuni care pot să fie înghiţite. Nu lasa nici luminiţe de care pot să tragă că e o sfoară. Cel mai bine este să pui în partea de jos ornamente mari şi moi, similare plusurilor.

Faţa de masă

Faţă de masă este nelipsita în sărbători. Şi pe ea se adună, pus cât mai frumos farfurii şi pahare şi tacâmuri. Ai mare grijă cu tot acest aranjament întrucât ar putea să se dea de pământ într-o clipă. Copiii adoră să se ascundă sub masă, să tragă de faţă de masă.

Lumânări

Obişnuim să aprindem de Sărbători fel de fel de lumânărele frumoase şi parfumate, împrăştiate prin toată casa. Ele reprezintă un risc foarte mare pentru copii. Vor fi atraşi de ele ca de nişte jucării şi vor încerca să le atingă. Cel mai bine este să renunţaţi la ele pentru o perioadă.

Cadouri

Cadourile pot să fie legate în fel de fel de sfori. Jucăriile pot să fie securizate cu şuruburi sau sârme. Nu lăsa copiii să se joace cu ele şi strânge imediat toate părţile mici care ar putea fi înghiţite.

Jucăriile, la rândul lor, sunt concepute pe grupe de vârstă. Nu lăsa copiii mici să se joace nestingheriţi cu cadourile celor mai mari. 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!