Sari la conținut

Atenție, părinți! Crește numărul copiilor vizați de pedofili pe internet. Cele mai multe victime au sub 10 ani

Atenție, părinți! Copiii cu vârste sub 10 ani sunt vizaţi în măsură tot mai mare de pedofili pe internet, indică un raport realizat de un grup de monitorizare a conţinuturilor online.

Internet Watch Foundation (IWF) a înregistrat în 2023 un total de 392.660 de sesizări privind posibile imagini cu abuz postate pe diferite website-uri, dintre care s-a constatat că 275.655 conţineau astfel de materiale.

Dintre acestea din urmă, în 39% (107.615) dintre cazuri a fost vorba de imagini cu copii sub 10 ani, comparativ cu 64.753 de pagini cu asemenea materiale din totalul de 255.580 înregistrate în 2022, adică o creştere de 25%. Fiecare dintre aceste pagini de internet poate conţine sute sau mii de imagini cu abuz.
Un total de 254.070 (92%) dintre paginile reclamate în 2023 conţin aşa-zise imagini autogenerate, în care copiii au fost păcăliţi sau forţaţi să-şi facă poze sau să se filmeze în ipostaze obscene.

Citește și Copilul tău pe internet? NU! 5 tipuri de fotografii pe care să nu le mai postezi niciodată

Circa o cincime din aceste materiale autogenerate sunt din cea mai gravă categorie, a menţionat IWF.

„Un număr şocant de imagini obţinute prin înşelătorie sau în mod forţat de la copii de şcoală primară ajung pe cele mai extreme site-uri specializate pe pedofilie. (...) Ce începe în dormitorul unui copil, via o cameră web, este distribuit, comercializat şi fructificat de prădători sexuali feroce", a deplâns directoarea executivă a IWF, Susie Hargreaves, care le-a reproşat giganţilor tehnologiei ca Meta şi Apple că nu au luat măsuri eficiente pentru a opri acest fenomen.

Sursa: Agerpres
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!