Sari la conținut

Autoritățile britanice avertizează că vaccinul împotriva COVID-19 nu este recomandat persoanelor cu alergii

Autoritățile de reglementare din Marea Britanie au emis un avertisment prin care au anunțat că persoanele care au antecedente de reacții alergice „semnificative” nu ar trebui să le fie administrat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19.

Doi membri ai Serviciului Național de Sănătate (NHS)  care au fost vaccinați împotriva COVID-19 au suferit o reacție alergică, a confirmat NHS din Marea Britanie.

Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor de sănătate (MHRA) a sfătuit populația și a transmis că oricine are un istoric de reacții alergice „semnificative” la medicamente, alimente sau vaccinuri nu ar trebui să primească vaccinul Pfizer.

Aceasta înseamnă că oricine este programat să primească vaccinul va fi întrebat despre istoricul reacțiilor alergice.

Recomandările MHRA: „Orice persoană cu antecedente de reacții alergice semnificative la vaccin, medicament sau alimente (cum ar fi antecedente de reacții anafilactoide sau cei cărora li s-a recomandat să poarte un autoinjector de adrenalină) nu ar trebui să primească Pfizer / BioNtech vaccin. Instalațiile de resuscitare ar trebui să fie disponibile în orice moment pentru toate vaccinările. Vaccinarea trebuie efectuată numai în instalațiile în care sunt disponibile măsuri de resuscitare.”

► Citeşte şi: Vaccinul ROR ar putea proteja împotriva COVID-19

Cei doi membri ai personalului NHS fac parte din sutele de britanici care au devenit primii oameni din lume care ai primit vaccinul Pfizer.

Profesorul Stephen Powis, director medical național pentru NHS din Anglia, a declarat: „Așa cum este obișnuit cu noile vaccinuri, MHRA a recomandat, pe bază de precauție, persoanelor cu antecedente semnificative de reacții alergice, să nu facă această vaccinare, după cele două cazuri de persoane cu antecedente.”

Dr. June Raine, director executiv MHRA, a declarat că aceste cazuri sunt în curs de investigare. „Amândoi se recuperează bine”.

Ea a adăugat: „Pot să împărtășesc comitetelor faptul că, seara trecută, am analizat două rapoarte de caz de reacții alergice. Știm din studiile clinice foarte extinse că aceasta nu a fost o caracteristică”.

Organizația Mondială pentru Alergii (WAO) estimează că între 10 și 40% din populație suferă de alergii, potrivit Allergy UK, deși majoritatea acestora nu sunt severe.

Una dintre cele mai frecvente alergii, potrivit NHS, se referă la alimente cum ar fi nucile, fructele, crustaceele, ouăle și laptele de vacă, precum și medicamentele precum ibuprofenul, antibioticele și penicilina.

► Citeşte şi: Aproape jumătate dintre părinții britanici nu își vor vaccina copiii împotriva COVID-19, susțin sondajele

Margaret Keenan, în vârstă de 90 de ani, a primit prima doză în Coventry, marcând începutul unei lansări pe etape a vaccinului NHS către persoanele în vârstă și personalul de sănătate.

Marea Britanie se pregătește pentru sosirea a încă unui milion de doze de vaccin Pfizer. Alte două loturi de vaccin vor fi livrate săptămâna viitoare.

Sursa

 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!