Sari la conținut

Aproape jumătate dintre părinții britanici nu își vor vaccina copiii împotriva COVID-19, susțin sondajele

Aproape jumătate dintre părinții din Marea Britanie nu își vor vaccina copiii împotriva COVID-19, atunci când vaccinul va fi disponibil, a afirmat un sondaj.

45% dintre cei 5.000 de persoane supuse sondajului au recunoscut că nu își vor vaccina copiii impotriva coronavirusului. O cincime dintre părinții care au spus că vor să-și vaccineze copiii, au precizat că virusul este fals și că nu cred în existența lui.

86% dintre părinți au susținut că vaccinarea nu ar fi sigură, din cauza reacțiilor adverse și peste o treime dintre părinți au spus că vaccinul nu este necesar, deoarece copiii sunt imuni la acest tip de virus.

Sondajul Chilcare.co.uk, o platformă socială pentru părinți și copii, a efectuat acest sondaj. Oamenii de știință continuă să lucreze pentru a găsi soluția care să stopeze această pandemie. Zeci de vaccinuri sunt testate pe oameni, în speranța că va proteja populația de COVID-19.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford spun că vaccinul ar putea fi gata la începutul anului viitor, dar o firmă farmaceutică de stat din China consideră că vaccinul lor ar putea fi gata chiar de Crăciun.

► Citește și: Un om de știință colectează lapte matern pentru a-l utiliza ca pe un posibil tratament împotriva COVID-19

Rusia a devenit, la începutul acestei luni, prima țară care a acordat aprobarea de reglementare a unui vaccin, după aproximativ opt săptămâni de testare.

Richard Conway, fondatorul Childcare.co.uk a afirmat că poate înțelege ezitarea părinților în privința unui potențial vaccin. Tot el a adăugat: "Am fost șocați, una din cinci persoane nu cred că acest virus este real, chiar dacă au murit sute de mii de oameni, la nivel global, din cauza COVID-19."

"Dacă părinții decid că nu vor să-și vaccineze copilul, este o decizie personală, dar este una care ne afectează pe toți", spune Conway.

Profesoul Paul Hunter, de la Universitatea East Anglia, a spus că viața ar putea reveni la normal din luna martie, dacă aproape toată lumea este vaccinată.

Sursa
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!