Sari la conținut

Beneficii pe care le ai dacă eşti o mamă care lucrează

Gândul de a lăsa copilul singur ca să te duci la muncă după ce ai petrecut cu el mult timp este ceva care fără îndoială te înspăimântă. Nu te poţi opri să nu te gândeşti că va ieşi totul foarte rău. Înlocuieşte gândurile pe care le ai acum în cap cu altele pozitive. Uite ce avantaje vei câştiga în urma intoacerii la lucru.

Vei face şi altceva decât să te ocupi de copii

Nici nu poţi să îţi închipui ce plăcere vei simţi să ieşi din casă fără să ai în permanenţă un copil cu tine. Vei reînvăţa încetul cu încetul că mai eşti şi altceva decât o mamă.

Surprinzător, dar vei fi mai puţin stresată

Nu este numai o părere personală, şi studiile au arătat acest lucru. Mamele care lucrează sunt mai puţin stresate şi mai puţin înclinate către depresie. Aşa că, chiar dacă ai impresia că nu vei face decât să adaugi un stres în plus la cel pe care îl ai deja, adevărul este exact contrariul.

Timpul petrecut cu copiii va fi mai bine folosit

Este adevărat, vei sta mai puţin timp cu copiii tăi. Dar asta nu este automat un lucru rău. Pentru că şi dacă stai mereu cu ei nu înseamnă că le acorzi mereu, toată atenţia ta. De fapt este posibil să le acorzi foarte puţină. Pauzele sunt bune pentru a ajunge să apreciezi cu adevărat prezența copiilor.

Îi dai şi tatălui şansa de a se ocupa mai mult de copii

Nu există două familii la fel. Unii tati sunt foarte implicaţi, alţii ajung să împartă responsabilităţile familiei foarte rar. Şi au nevoie de un imbold serios ca să echilibreze balanţa familie – munca. Iar întoarcerea ta la lucru poate să fie tocmai lucrul de care au nevoie.

Copilul beneficiază şi de prezenţa altora

Deși copilul tău arată clar că şi-ar dori să îşi petreacă tot timpul cu tine, asta nu înseamnă că automat va fi nefericit cu altcineva. După o perioadă de acomodare vei vedea că se va bucura şi de prezenţa altora, fie copii de aceeaşi vârstă, fie adulți. Şi abilităţile sale sociale vor avea numai de câştigat.

Model pozitiv

Tot studiile au arătat că o mamă care lucrează are un impact pozitiv asupra copiilor. Ei ajung astfel mai uşor să înţeleagă că trebuie să îşi asume responsabilităţi şi că pot reuşi în ceea ce îşi pun în cap. Mai ales în cazul fetelor s-a văzut că ajung mai uşor să aibă servicii bune dacă şi mama lor a lucrat. Aşa că, pe termen lung, toată lumea iese în câştig.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!