Sari la conținut

Beneficiile vacanțelor petrecute la țară, cu bunicii

Când se apropie vacanța de vară, copiii devin tare bucurosi și nerăbdători, dar părinții stau și se întreabă cum vor umple timpul liber din vacanță al copiilor lor. Cu toate acestea, există multe opțiuni de a petrece vacanța de vară. Una dintre ele ar fi timpul petrecut cu bunicii, în mediul rural.

De ce sunt importante vacanțele?

Odihna și deconectarea din timpul vacanței au efecte foarte benefice asupra sănătății noastre, atât fizic, cât și emoțional. În zilele noastre se pune multă presiune asupra copiilor din punct de vedere academic și se așteaptă ca ei să realizeze cât mai mult. Din acest motiv, este esențial să le redăm capacitatea de a fi copii și de a se bucura de copilărie.

Vacanța de vară este un prilej nemaipomenit pentru ca cei mici să se reconecteze cu familia și prietenii, să intre în contact cu natura sau pur și simplu să se bucure de joacă.

Dacă bunicii copilului tău locuiesc în mediul rural și ai posibilitatea să îl lași pentru o perioadă de timp acolo, e minunat!

Iată care sunt beneficiile vacanțelor de vară petrecute la bunici, în mediul rural:

Viață simplă e atât de relaxantă

În mediul rural nu există nici grabă, nici stres, nici supraaglomerare. Nu există programe prestabilite sau ceva planificat. Timpul poate fi petrecut cu activități simple și poate fi organizat în funcție de modul în care te simți în orice moment.

► Citește și: Fericiți copiii cu bunici la țară!

Copilul intră în contact cu natura

Mediul natural îl ajută să uite de zgomotul și poluarea din trafic. Petrecerea timpului în mediul rural și respirarea aerului proaspăt sunt cu adevărat benefice pentru sănătate, îl ajută să se simtă mai bine și îi permite corpului să elibereze hormonii fericirii.

Copilul se simte mai liber

Spre deosebire de orașe, mediile rurale sunt în general locuri sigure pentru ca cei mici să se poată deplasa mai liber. De cele mai multe ori, în mediul rural, copiii își fac prieteni și pot petrece timp plimbându-se pe drumurile de țară, fără a fi nevoie de supravegherea constantă a adulților. Acest lucru îi ajută pe copii să-și dezvolte propria personalitate.

Obiceiuri de viață mai sănătoase

În mediul rural, mâncarea este mai naturală, aerul este mai curat și activitățile sunt mai sănătoase. Este un cadru propice unei vieți active din punct de vedere fizic.

► Citește și: Lăsați copiii la bunici. Ei nu știu ce e între voi.

Spațiu mai mare pentru joacă

Copiii din mediul rural au o mare varietate de activități. În acest fel, își dezvoltă creativitatea, interesele și abilitățile de rezolvare a problemelor.

Dezvoltarea simțului de familiaritate

Petrecerea timpului în aceeași zonă creează o regularitate importantă pentru copii. Revenirea în locuri familiare îi face să se simtă în siguranță și le permite să dezvolte legături de prietenie solide.

► Citește și: De ce au nevoie copiii să fie crescuți în preajma bunicilor și a familiei extinse
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!