Sari la conținut

Ce-și doresc mămicile de 8 martie? Răspunsuri necenzurate!

Ai crede că un buchet de flori, o cutie de bomboane sau un parfum mai sofisticat sunt cadourile perfecte pentru 8 Martie. Sunt binevenite, însă mămicile își mai doresc și altceva. Ce anume? Iată ce am aflat de la bloggerii Suntmamica. ro, atât de la mămici cât și de la tăticii necenzurați!

ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975 — Anul internațional al femeii. Și, cam tot de atunci, bărbații se străduiesc să găsească cele mai frumoase cadouri pentru femeile din viața lor: mame, soții, fiice, prietene. Ce își doresc, de fapt, urmașele Evei? Iată ce am aflat de la mămicile-blogger din comunitatea suntmamica.ro, dar și de la tăticii necenzurați.

Binețeles, toate răspunsurile lor sunt... necenzurate!

Oana Botezatu – oanabotezatu.ro

Știu, e aproape șocant, dar mamele nu-si doresc lucruri doar pentru copiii lor. Își doresc ieșiri la cafea, fără cei mici, la care să se vorbească și despre altceva decât despre copii; își doresc pantofi, căci noul statut nu înseamnă o condamnare la purtat de teniși; își doresc o rochie nouă, pe care să o aleagă fiindcă le place, nu fiindcă e comodă și o îmbraci rapid ca să scoti copilul la joacă; își dorsc o oră de masaj cu telefonul pe silent; o plimbare doar cu partenerul, măcar 30 de minute, din când în când; o bijuterie primită fără motiv. Mamele își doresc să fie văzute ca femei. Și de prietenele fără copii, și de sot, și soacră.
Ah, și mai vor să le sune lumea și să le întrebe pur și simplu: "Tu ce mai faci?", nu "Ce mai faceti? V-au dat dintisorii?".

Alina Alexandru – povestidemama.ro
De 8 Martie, nu-mi mai doresc sănătate, fericire şi viaţa lungă pentru mine, familie, prieteni şi restul omenirii, căci îmi doresc acest lucru zilnic, aşa că acum o să fac o schimbare. De 8 Martie, îmi doresc o bonă, un masaj matinal, un prânz cu prietenii, un film bun de după-amiază, un bilet de avion de seară şi o cină romantică cu soţul, la miezul nopţii, în altă ţară. O evadare e cadoul perfect pentru orice mamă!

Ana Maria Mitruș – meseriadeparinte.ro

Am un blocaj fantastic. În afară de sănătate si copii fericiti nu-mi trece nimic prin minte... Și multe flori ca să-mi arajez grădina!

Ada Petre – injoaca.ro

Cel mai mult, de 8 martie, îmi doresc să dorm liniștită. Până la 10. Într-o zi în care altcineva se ocupă de copiii mei. Sunt în acea fază a vieții în care dacă mă iubești, îmi poți arăta asta lăsându-mă să dorm!

Loredana Caia – ingerica.blogspot.com

Pentru mine 8 martie e o zi cu totul deosebită. Dintotdeauna am perceput-o aşa. Niciodată însă nu am avut aşteptări legate de această zi. Totdeauna însă m-am bucurat când am putut să fac ziua cuiva mai frumoasă sau altcineva mi-a făcut-o mie.
În ultimii ani, are cine să mi-o facă mai frumoasă. Eu mă bucur să văd că fetele pregătesc ceva, că se feresc de mine să nu aflu şi să fie surpriză, că abia aşteaptă să-mi vadă reacţia şi să-mi soarbă fiecare hohot de râs. Pentru mine toate lucrurile astea alcătuiesc magia zilei de 8 martie.
Anul acesta sunt convinsă că nu va face rabat de la regulă, sunt sigură că va avea aura lui specială.

Ama Nicolae – amanicolae.ro

Prima idee care mi-a venit a fost că mamele îşi doresc pauze de relaxare, vizite la cosmetică sau spa. De fapt, cred că ar fi nevoie de ceva mult mai important. Mamele au nevoie de comunităţi! De comunităţi puternice, adevărate plase de siguranţă, surse de inspiraţie şi motivaţie. Fiecare femeie care devine mama trece printr-o transformare uriaşă şi provocările pe care le întâmpină sunt pe măsură. Atunci când are în jur o comunitate care să îi ofere exemplu când are nevoie de putere şi susţinere când are un moment prost, îi este mult mai uşor să se descopere că mamă, fără să simtă că pierde femeia din ea.
 

Dina Țarălungă – mamipetocuri.ro

Plecând de la ideea că Fat Frumos se dă de trei ori peste cap şi prinde puteri magice, iar peştişorul auriu îndeplineşte întotdeauna 3 dorinţe, o să răspund şi eu cu o listă scurtă de 3 puncte:
1. din categoria "amintiri din copilărie" - îmi doresc să mă sune mama să îmi spună că sunt cea mai bună mamă de pe Pământ care are copiii cei mai minunaţi;
2. din categoria "sunt maaaaaamiiiiiiii" în fiecare zi - îmi doresc să reuşesc să fiu chiar cea mai bună mamă de pe Pământ;
3. din categoria "8 martie, ziua mamei sau ziua femeii?" - îmi doresc o sesiune de masaj de relaxare, fără număr, fără număr, fără număr de ore.

Andreea Cacerovschi – mamidetrei.ro

Desigur că aş putea să îmi doresc o cină la restaurant sau bijuterii, flori, ciocolată ori un telefon nou. Însă îmi doresc să petrec o zi normală, frumoasă, dacă e şi însorită cu atât mai bine. Copiii să îmi fie sănătoşi, pentru că cea mai fericită m-am simţit atunci când ei şi-au revenit după câte o boală. Să îmi vină veseli de la şcoală fără să fi avut vreun conflict în ziua respectivă, pentru că ce îi bucură pe ei mă bucură şi pe mine,aproape la fel de mult, uneori chiar mai mult pe mine. Să nu se mai certe între ei şi să glumească, să râdă la ce perle mai scot sau la ce boacăne mai face ăla mic. Să ne strângem toţi la cină şi să ne bucurăm că suntem o familie, iar apoi să ne cuibărim la un film sau la o poveste. Să fiu de 8 martie la fel de frumoasă ca ei, însă asta e imposibil pentru că ei sunt atât de frumoşi,ca nişte poezii de primăvară care au prins viaţă.
Îmi mai doresc să am sufletul lor curat măcar în această zi şi să pot tresări ca ei la zborul unui gândăcel sau la ivirea curcubeului într-o baltă. Şi îmi mai doresc să fiu iubită necondiţionat, nebuneşte, răvăşitor, aşa cum sunt ei iubiţi de mine.

Cristina Ologeanu – blogulmamei.ro

Așadar, de 8 martie îmi doresc să mă reîntâlnesc cu mine, cu femeia din mine, să am clipe doar pentru mine, pentru a mă ferici, pentru a mă bucura de iubirea pe care să mi-o dăruiesc fie și pentru câteva clipe. Mă vreau pe mine, femeia, înapoi. Și îmi doresc din tot sufletul zâmbetele de odinioară.
Nu, nu este o dorință egoistă! Este o dorință pentru cei dragi mie, căci dacă eu nu mă iubesc, dacă eu nu sunt fericită cu mine, atunci cum îi pot face pe cei din jur să mă iubească? Cum să dăruiești iubire și fericire, dacă tu nu le ai față de propria persoană?
La mulți ani, doamnelor! Iubiți femeia din voi, lăsați-o să iasă la suprafață cât mai des!

Alex Zamfir – celmaibuntata.ro

Răspunsul pe scurt este că eu sunt de modă veche, adică sunt genul căruia i se pare că poţi face primăvară în sufletul unei femei cu o floare.
Răspunsul lung este ca 1 şi 8 martie sunt două mari motive de stres pentru mine. Mereu mi-e frică să nu uit pe cineva. Aşa că încerc să fiu atent şi în restul anului, ca să câştig "credite" dacă se întâmplă ceva "neprevăzut" în cele două zile.

Daniel Osmanovici – tataincepator.ro

Printre cele mai dificile lucruri pe care trebuie să le facă un bărbat este să cumpere un cadou soției sau partenerei atunci când aceasta nu a zis nimic. De cele mai multe ori, facem greşeala să luăm ceva ce ne place nouă sau ceva ce noi ne-am dori pentru ele. Mai sunt dăţi când luam ceva prea ieftin, nefolositor sau ceva ce deja are (asta e rău de tot atunci când se întâmplă)...
DECI ce să îi iei să nu greșești? Sectretul stă în a asculta, lucru la care bărbaţii nu excelează, în schimb taţii mai au o şansă. Domnilor, ascultaţi-vă patenera de viaţă, eventual, pentru a nu gafa, porniţi o discuţie „întâmplătoare” cu vea vreme înainte (o lună sau mai bine) şi apoi notaţi-vă ce aţi reţinut sau înţeles, sau observaţi pe cât posibil la ce se uită, de ce este interesată atunci când o însoţiţi la cumpărături. Încercaţi să nu fie oale, fier de călcat sau asemenea „accesorii” pentru că se pot transforma în proiectile sau timpi fără mâncare caldă. Teroretic, sfatul funcţionează, practic o să vă obosească mai ceva ca o tură de 24 de ore la serviciu! Sau altceva de care fugiţi precum necuratul de tămâie.

Dan Cruceru – taticool.eu

Eu îmi cunosc foarte bine fetele. Cu Șerifa, stau zi de zi de vreo opt ani, iar pe Prințeasă o pup pe fălcuțe de vreo patru ani şi jumătate, zilnic. Chiar petrecem mult timp împreună şi ne cunoaştem. Aşa că ştiu ce îşi doresc doar uitându-mă la ele. La fetiţă, situaţia e simplă: ea şi-ar dori să primească flori tot timpul. Aşa că o floricică veselă o va trezi în dimineaţa de 8 martie. La soaţă, e mai dificil, dar am văzut-o uitându-se lung după o gentuţă de primăvară, o chestie colorată, destul de ieftină, dar de efect. Aşa că, la mine, treaba e rezolvată cu cadourile de 8 martie. Mai am o singură problemă: să văd cum reuşesc să scap de ele, ca să mă duc la cumpărături, că stau pe capul meu tot timpul!

Robert Diaconeasa – daddycool.ro

Anul acesta, de 8 martie, am vrut să le fac un cadou special fetelor mele (soția și fiica mea), așa că le voi surprinde cu o pereche de bilete de avion către o destinație din sudul Franței. E o vacanță pe care o merităm cu toții și în care vreau neapărat să ne încărcăm bateriile pentru viitoarele proiecte în care urmează să fim implicați. De asemenea, ne vom vizita și niște prieteni dragi, de care ne este foarte dor.
Am înlocuit buchetul de flori cu o săptămână de liniște și pace!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  Caloria.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!