Sari la conținut

Ce pot face mămicile pentru a-și câștiga/recâștiga încrederea în sine

Nu este ușor să fii mamă. De fapt, maternitatea poate fi unul dintre cele mai provocatoare lucruri cu care se confruntă o femeie. Mama trebuie să știe întotdeauna unde sunt copiii ei, ce fac, de ce alimente au nevoie, cine are nevoie de o programare la medic etc.

Sănătatea mintală a mamei este o problemă serioasă care necesită atenție. Pe măsură ce toate cerințele maternității copleșesc mămica, încrederea ei de sine poate fi afectată.

Iată ce poți face, pentru a-ți câștiga sau recâștiga încrederea de sine, ca mamă sau proaspătă mamă:

Ai grijă de tine


Mamele petrec atât de mult timp având grijă de întreaga familie, încât se poate întâmpla să uite să aibă grijă de ele însele. Cel mai bun mod de a avea mai multă încredere în tine este să-ți iei timp în fiecare zi pentru a te îngriji. Când mamei îi place cum arată, va avea o dispoziție mai bună și va fi mai capabilă să facă față tuturor provocărilor din ziua respectivă.

Fii atentă la cum vorbești despre tine


Potrivit Very Well Family, felul în care vorbim despre noi înșine poate avea un impact mare asupra modului în care ne simțim. Asta înseamnă că trebuie să fii foarte atentă la cum vorbești despre propria persoană. Acest lucru nu numai că te va ajuta să te simți mai bine cu tine însuți, dar este și o modalitate de a-i învăța pe copiii tăi cum să vorbească, într-o manieră pozitivă, despre ei înșiși.

Nu te opri niciodată din a învăța


Deși există prea multe informații, dacă înveți în mod constant lucruri noi, îți poți crește încrederea de sine. De asemenea, ar trebui să te înconjori de mămici de la care ai ce învăța.

Încrederea în sine este un lucru la care toată lumea ar trebui să lucreze în mod constant, însă mămicile cu atât mai mult trebuie să facă acest lucru, pentru că educă și cresc copii care trebuie să devină în viitor adulți capabili și siguri pe ei.

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!