Sari la conținut

Ce sumă sunt dispuși să cheltuiască părinții pentru cadourile copiilor, de Crăciun

Le-am da copiilor și Luna de pe cer, dacă am putea. Cu toate acestea, trecând dincolo de emoțional și ajungând la rațional, știm că oricum nu le-ar folosi la nimic. Pe același principiu ar trebui să mergem și gândindu-ne la cât cheltuim pentru copii, de Crăciun. Pentru că și dacă am avea un buget nelimitat, știm bine că darurile oferite în exces pot avea efecte negative asupra copilului, pe termen lung.

Un sondaj efectuat online de Clubul Copiilor, în perioada 15 noiembrie-3 decembrie anul curent, arată că bugetul mediu alocat de părinți pentru perioada sărbătorilor de iarnă este de 195 de lei.

Citește și Câte cadouri oferim copiilor noștri, de Crăciun? Regula celor 3 cadouri

Este important de menționat că suma diferă și în funcție de numărul de copii avuți în familie. Astfel, cei care au doi copii, scad suma medie la 182 de lei, iar în familiile cu trei sau mai mulți copii suma scade la 139 de lei. Evident, aceasta este media, fiindcă bugetul alocat efectiv poate diferi mult în funcție de bugetul efectiv al familiei, iar unii copii pot primi cadouri în valoare mult mai mică dacă părinții nu-și permit fiindcă nu au bani.

Ce cumpără părinții


Pentru copii de 2-9 ani, cam 90% dintre părinți preferă să cumpere jucării copiilor, apoi urmează cărțile, jocurile și hainele. Următoarele preferințe la aceeași categorie de vârstă sunt dulciurile și gadgeturile.

Pentru copii de 9-12 ani, părinții preferă să le cumpere dulciuri, jocuri și cărți, în timp ce pentru adolescenți hainele și accesoriile devin cadourile cele mai căutate, urmate de jocuri și dulciuri.

La sondajul efectuat de Clubul Copiilor au participat circa 432 de părinți, care locuiesc în mediul urban, dintre care 50% locuiesc într-unul dintre cele cinci mari orașe ale României: București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov și Timișoara.

Citește și Părinți, nu le mai oferiți cadouri scumpe copiilor, de Moș Crăciun! Iată de ce

Sursa: Mediafax



 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!