Sari la conținut

Părinți, nu le mai oferiți cadouri scumpe copiilor, de Moș Crăciun! Iată de ce

Pentru copiii din familiile cu posibilități financiare reduse, această perioadă a anului poate părea destul de aspră pentru ei. Nu toți părinții au posibilitatea de a le oferi copiilor lor cadourile dorite, de Crăciun.

Părinți, nu le mai oferiți copiilor cadouri scumpe, spunându-le că sunt de la Moș Crăciun! Moșul nu face diferențe între copii, indiferent de posibilitățile financiare.

Așadar, dacă dorești să-i oferi copilului tău un cadou mai scump, spune-i că este din partea ta, nu din partea lui Moș Crăciun.

► Citește și: Câte cadouri oferim copiilor noștri, de Crăciun? Regula celor 3 cadouri

De ce?

Pentru că cei mici compară în mod inevitabil cadourile primite de la Moș Crăciun, iar copiii din familiile cu posibilități financiare reduse vor întreba de ce lor Moșul le-a adus doar o pereche de șosete, iar colegilor le-a adus ultimul model de telefon. Moș Crăciun nu ar trebui să iubească toți copiii, în mod egal?

► Citește și: Câte cadouri ar trebui să primească copiii, de Crăciun?

Copil fiind, să vezi că Moș Crăciun le-a oferit altor copii jumătate din magazinul de jucării, în timp ce ție nu ți-a adus decât o pereche de șosete sau niște dulciuri, nu face decât să-ți întărească sentimentul de inferioritate în fața celorlați copii.

► Citește și: Le cumpărăm tot ce-și doresc copiii de sărbători?

Copiii săraci înțeleg că unii părinți au mai mulți bani decât alți părinți și își permit să le cumpere micuților lor cadouri mai scumpe. Dar Moș Crăciun nu este limitat de astfel de preocupări bugetare, așa că, pentru cei mici, procesul lui aparent nedrept de a oferi cadouri este mai greu de înțeles.

O modalitate bună de a diferenția cadourile între ele este să-i oferi copilului tău două cadouri. Cadoul mai scump să fie din partea părinților, iar cadoul mai ieftin din partea lui Moș Crăciun.

► Citește și: De ce Mosul iubește mai mult alți copii?

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!