Sari la conținut

Ciocolata NU dăunează siluetei. Concluzia unui studiu științific

Nu, nu este o poveste, ci un fapt cât se poate de adevărat, dempnstrat științific chiar! Ciocolata nu dăunează siluetei, însă înanumite condiții. Și anume, un mic dejun consistent, ce include o gustare dulce, poate contribui la pierderea în greutate şi la menţinerea siluetei pentru o perioadă lungă de timp. Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu recent al oamenilor de ştiinţă israelieni.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tel Aviv a descoperit că gustările dulci care fac parte dintr-un mic dejun echilibrat de 600 de calorii, ce conţine atât proteine cât şi carbohidraţi, îi poate ajuta pe cei care ţin o dietă să piardă mai mult în greutate şi să nu acumuleze kilograme în plus pe termen lung, potrivit Unilad.co.uk.

Pentru că abţinerea creează dependenţă psihică, secretul este să îţi satisfaci poftele culinare dimineaţa, atunci când metabolismul este cel mai activ şi suntem cel mai bine echipaţi pentru a arde caloriile în exes, a precizt pentru Daily Mail profesorul Daniela Jakubowicz, coordonatoarea proiecului.

►Citește și Dieta după naștere. Cum poți scăpa de kilogramele acumulate în sarcină

Dacă evitaţi în totalitate consumul de dulciuri puteţi da naştere, în timp, unei dependenţe psihologice de aceste alimente, adaugă specialistul.

Pe parcursul unui studiu de 32 de săptămâni, participanţii care au adăugat un desert la micul dejun – ciocolată, tartă sau prăjituri – au slăbit în medie cu 18 kg mai mult decât cei din grupul care a evitat consumul de dulciuri. În plus, primii au reuşit să îşi meţină noua greutate pentru mai mult timp decât cei din al doilea grup.

De reținut! Dulciurile au fost consumate doar la micul dejun, nu și în restul zilei!

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter

  adevarul.ro

  click.ro
  ..

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!