Sari la conținut

Conturi de economii pentru copii: Statul va da anual câte 600 lei, dacă părinții depun măcar 1.200 lei

Copiilor li se vor deschide automat la trezorerii conturi de economii în care părinții să le depună bani pentru când aceștia vor ajunge la majorat, anunță avocatnet.ro. Ca să-i încurajeze pe părinți să depună anual măcar 1.200 de lei, Guvernul lucrează la un proiect de act normativ prin care să se acorde, din 2019, prime anuale de câte 600 de lei care să meargă în conturile de economii, iar pentru sumele depuse de părinți să se acorde dobândă de 3%.

Programul guvernamental prin care copiilor li se vor deschide conturi de economii la Trezorerie se cheamă gROwth și face momentan obiectul unui proiect de ordonanță de urgență a Guvernului, publicat pe site-ul Consiliului Economic și Social. Proiectul ar trebui, însă, aprobat de Executiv și publicat în MonitorulOficial, pentru a deveni oficial.

Din textul proiectului aflăm că acest cont de economii se va deschide automat pentru cei mici, adică fără solicitări de la părinți. "Titularul contului individual de economii Junior poate fi orice copil care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) este cetățean român;

b) nu a împlinit vârsta de 18 ani".

Mai multe informații despre contul de economii pentru copii găsim pe avocatnet.ro


 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!