Sari la conținut

Copiii bolnavi de diabet pot fi încadraţi în gradul de handicap grav indiferent de vârstă

Copiii cu forme grave de diabet zaharat şi cu alte afecţiuni ce determină o deficienţă funcţională de nutriţie pot fi încadraţi în gradul de handicap grav, chiar dacă au vârsta mai mare de şapte ani, potrivit unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Prin hotărâre s-a anulat, din Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie nr. 725/12.709/2002, sintagma „grupa de vârstă 0 – 7 ani” din prevederea „Copiii cu diabet din grupa de vârstă 0 – 7 ani care prezintă probleme deosebite de alimentaţie şi administrare a tratamentului se pot încadra în gradul de handicap grav în baza recomandării medicale”.

Concret, limita de vârstă pentru încadrarea în gradul de handicap grav, respectiv de şapte ani, valabilă în cazul copiilor cu forme grave de diabet zaharat şi alte afecţiuni ale structurii şi funcţiilor sistemului metabolic, a fost eliminată. Aşadar, şi copiii cu vârste mai mari de şapte ani, care suferă de aceste afecţiuni, pot fi încadraţi în gradul de handicap grav.

Anterior acestei sentinţe, copiii cu vârste de peste şapte ani puteau primi doar gradul de handicap accentuat, neputând fi încadraţi la gradul de handicap grav.

(...)

Citeşte mai mult pe avocatnet.ro

Articole relationate
Guma de mestecat cu pro și contra

Guma de mestecat cu pro și contra

Eu n-am văzut copil căruia să nu îi placă guma de mestecat, în special pentru gustul dulce pe care îl are sau aromele cu care îi îmbie. Eu însămi mă bucuram cu...

Comentarii facebook
Comentarii
  Trimite un comentariu
  Sunt tătic necenzurat
  Abonează-te la newsletter
  Life.ro

  Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!

  Evenimente Bucureşti