Sari la conținut

Cresc alocațiile copiilor! Schimbarea, din 1 martie 2019

Vești bune pentru părinți: s-a aprobat creșterea alocațiilor copiilor!

Astfel, copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei pe lună, faţă de 200 de lei cât era alocaţia până în prezent, iar cei de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună, faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Amendamentul la Legea bugetului de stat a fost adoptat cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă, însă ulterior s-a cerut rediscutarea lui după o pauză de 10 minute. Votul a fost unul cu scandal, dat fiind faptul că inițiativa a aparținut PNL, iar PSD a votat împotrivă. În cele din urmă, amendamentul PNL a trecut în plenul Parlamentului datorită voturilor a 5 parlamentari PSD-ALDE. Amendamentul privind creșterea valorii alocațiilor a fost depus de deputatul Robert Sighiartău, secretar general al PNL.

Propunerea a fost susținută și în comisia de buget-finanțe, dar a fost respinsă. De asemenea, și senatorii respinseseră majorarea în data de 4 februarie.

Amendamentul a trecut, în cele din urmă, ceea ce înseamnă că majorarea ar avea loc chiar de luna viitoare, din 1 martie 2019. Sumele vor fi incluse în bugetul Ministerului Muncii.

Potrivit votului electronic, cei 5 parlamentari PSD-ALDE care au votat amendamentul PNL de creștere a alocațiilor sunt Emanoil Savin, Liviu Ioan Balint, Andrei Pop (PSD), Ion Cupă și Ion Hadârcă (ALDE). Mai jos, amenadamentul prin care s-a propus această majorare.

Mărirea, confirmată și de social democrați

Ulterior votării, social democrații s-au reunit în ședință la grup și au stabilit să mențină amendamentul PNL. Potrivit surselor participante la discuție pentru menținerea majorării alocațiilor este nevoie de modificarea legii palfoanelor și creșterea deficitului bugetar de la 2,55 la 2,76.
În Parlament, la finalul zilei s-a discutat din nou subiectul.

Pentru plata acestor alocaţii, bugetul Ministerului Muncii a fost suplimentat cu peste 2,1 miliarde de lei.

Sursa

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!