Sari la conținut

Cresc alocațiile pentru copii, cu 20% ?

Conform unor surse guvernamentale, alocațiile ar urma să crească cu 20%, de la 1 august. Sau, cel puțin, aceasta este varianta care apare în acest moment într-un proiect de ordonanță de urgență al Ministerului Muncii, care va fi discutat azi în ședință de guvern, la ora 18.00.

Varianta majorării cu 20% e inclusă în proiectul Ministerului Muncii, în care este prevăzută și creșterea etapizată. Astfel, ar trebui să se ajungă la dublarea alocațiilor până la jumătatea lui 2022, deci în doi ani.

Pentru copiii cu vârste între 2 și 9 ani, alocația s-ar majora cu 22,5 lei, astfel că va ajunge de la 150 de lei la 173 lei, iar pentru copiii cu vârsta sub doi ani sau pentru cei cu dizabilități alocația ar urma să crească cu 60 de lei, ajungandu-se astfel la 360 lei.

Sursa foto

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
  • Toma



    Pentru pensii si pentru alocatii nu sunt bani, dar pentru falsii academicieni, de la falsele academii sunt bani. Nu au fost primiţi sau aveau nicio sansa de a fi primiţi în Academia Română şi şi-au făcut propriile Academii. Aşa au ajuns sute de persoane să primească de la statul român, pe lângă pensii şi alte venituri, indemnizaţii lunare pentru activitatea didactică şi ştiinţifică pe care au avut-o de-a lungul vieţii. În ţara nostră, pe lângă Academia Română, mai există alte patru academii care sunt finanţate de la bugetul de stat. Printre acestea şi Academia Oamenilor de Ştiinţă care are peste 350 de membri. Deloc întâmplător din aceasta fac parte mulţi foşti şi actuali politicieni de la toate partidele, inclusiv fostul preşedinte Ion Iliescu. Criticii spun că aceste academii ar trebui să funcţioneze ca ONG-uri şi nu să fie finanţate din bani publici. Anul trecut, Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, pe scurt AOSR, a primit de la bugetul de stat peste 10,5 milioane de lei, adică, aproximativ 2 milioane de euro. Mai bine de jumătate din sumă, aproape şase milioane de lei, s-au dus pe indemnizaţiile membrilor... Membrii titulari primesc o indemnizaţie lunară brută de 2.000 de lei, membrii corespondenţi 1.400 de lei brut iar cei de onoare, 1.000 de lei brut. Alţi 2,7 milioane de lei au fost cheltuiţi pentru plata salariilor angajaţilor. Preşedintele AOSR este Adrian Badea iar salariul său este echivalent cu al unui ministru: 21.840 de lei brut. Este ajutat de doi vicepreşedinţi şi un secretar, care sunt asimilaţi, din punct de vedere al salarizării, cu secretarii de stat: încasează lunar 16.640 de lei brut.

Trimite un comentariu
Sunt tătic necenzurat
Abonează-te la newsletter

adevarul.ro

click.ro
..

Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!