Sari la conținut

Crochete cu brânză fără gluten

Dintre toate rețetele care îmi plac să le fac în casă, cele braziliene mă atrag cel mai mult. În primul rând, pentru că sunt diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți, iar pe mine dacă mă atrage ceva este diversitatea și noutatea. Iar apoi, au grămadă de rețete de biscuiți, crochete, sărățele, din astea făcute din făinuri pe care eu le ador. Dă-mi făină și apă și voi fi cel mai fericit copil.

Rețeta ce urmează să v-o prezint a fost îmbunătățită de mine, în sensul că i-am mai adăugat niște brânză ca să-i dau savoare mioritică. Am folosit făină de tapioca, specifică, de altfel, Braziliei dar și pentru că aveam prin casă și mă încurca.

Posibil să mă întrebați, dacă se poate pune făină albă, de-a noastră. Puteți, dar cantitatea va fi probabil mai mare pentru că făina de tapioca se comportă ca un amidon, deci e mai densă. Partea bună a ei este că nu are gluten, în schimb este bogată în carbohidrați, deci îngrașă, dar acționează ca o fibră în sistemul digestiv. Ați înțeles, nimic nu e perfect în viață.

Eu merg pe principiul că echilibrul este tot ce e mai bun în viață, așa că încercați rețeta cu încredere! Că în Brazilia poate nu ajungem curând, măcar crochete să mâncăm liniștiți :)

Ingrediente: (...) Citește mai mult pe www.mamipetocuri.ro

Sursa foto mamipetocuri
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!