Sari la conținut

Cum să ai grijă de tenul tău. Sfaturi de frumusețe pentru mămicile de 30 de ani

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră tinde să devină mai puțin elastică, mai pigmentată și mai sensibilă din cauza pierderii treptate a elastinei și a colagenului din celulele pielii.

Îmbătrânirea pielii duce la ten uscat, linii fine și riduri. Pot apărea cearcănele și acneea din cauza dezechilibrelor hormonale. Așadar, trebuie să-i acorzi pielii tale îngrijire suplimentară la vârsta de 30 de ani, pentru a evita îmbătrânirea prematură.

Iată câteva sfaturi:

Hidratează-te

Bea apă ori de câte ori ai ocazia și aplică-ți creme hidratante. Hidratarea pielii previne supraproducția de ulei, responsabil de acnee și alte probleme inflamatorii. Retinoizii, vitamina C, acizii hialuronici, acidul glicolic, hidroxiacizii, coenzima Q10, peptidele, extractele de ceai, extractele din semințe de struguri și niacinamida sunt câteva dintre ingredientele active de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o cremă hidratantă. Aceste ingrediente susțin producția de colagen și repară celulele deteriorate ale pielii.

► Citește și: 7 trucuri care te vor ajuta să scapi de riduri

Exfoliază-ți tenul în mod regulat

Exfolierea pielii de două ori pe săptămână elimină celulele moarte și face loc celulelor sănătoase să iasă la suprafață, ceea ce ar putea ajuta la luminozitatea tenului pielii și la reducerea acneei. În plus, eliminarea celulelor moarte ale pielii prin exfoliere ajută la procesul natural de regenerare a organismului și la refacerea celulelor. Exfolierea pe termen lung promovează elasticitatea pielii și minimizează aspectul liniilor fine și ridurilor.

Folosește factor de protecție

Razele UV îmbătrânesc pielea încet, prin urmare, purtarea protecției SPF este crucială pentru a preveni semnele premature de îmbătrânire și pentru a reduce pigmentarea. Cu toate acestea, asigură-te că alegi o protecție solară care se potrivește tipului tău de piele și oferă protecție solară adecvată.

Dietă echilibrată

Tipurile de alimente pe care le consumăm tind să aibă un impact direct asupra pielii noastre. Include în dieta ta alimente care conțin acizi grași esențiali pentru a menține pielea plină și netedă, alimente bogate în vitamina C pentru un ten luminos și fructe și legume pentru a promova producția de colagen.

► Citește și: Cum să-ți recapeți fermitatea pielii, după ce ai slăbit sau ai născut

Demachiază-te înainte de culcare

Indiferent de cât de obosită ești după o zi lungă în care ai avut grijă de bebeluș, rutina de seară este foarte importantă. După demachierea și curățarea tenului, asigură-te că aplici un strat gros de cremă hidratantă.

Ia suplimente

Uneori, chiar și o dietă echilibrată nu poate îndeplini cerințele nutriționale pentru organism. Prin urmare, poți începe să iei suplimente precum vitamina B6, vitamina C, vitamina E, uleiuri de pește omega-3, zinc și suplimente de colagen pentru a menține elasticitatea și a reduce semnele de îmbătrânire.

► Citește și: Dacă ai devenit mamă, nu înseamnă că nu mai ești femeie
 

Articole relationate
Comentarii facebook
Comentarii
    Trimite un comentariu
    Sunt tătic necenzurat
    Abonează-te la newsletter

    adevarul.ro

    click.ro
    ..

    Înscrie-te în comunitatea mămicilor generoase!